Skal du sælge din bolig?
Få 3 gratis og uforpligtende Boliga Salgsvurderinger >

Søg landejendomme til salg

Landejendomme til salg i hele Danmark

Boligmarkedets kæmper kan være alt fra store landejendomme med brugsjord og dyrehold til slotte, herregårde og fritidslandbrug uden landbrugspligt. Så er drømmen at slå sig ned langt fra storbyens stress og naboens skrigende unger, kan en landejendom sagtens være stedet for dig – selvom du måske ikke ligefrem har mod på at holde dyr eller køre majetærsker. Landejendomme kommer i mange størrelser og former, og på Boliga.dk kan du finde alle landejendomme til salg i hele landet. Start din søgning efter drømmen om livet på landet her.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. december 2022
Total antal landejendomme til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på landejendomme til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Inden du realiserer drømmen om livet på landet, er det væsentligt at være sikker på præcis hvilken type af landejendom, du er ved at skrive under på.

Er der tale om en landejendom med landbrugspligt gælder der nemlig andre regler i forhold til eksempelvis beboelse, belåning og beskatning, end der gør, hvis der er tale om et landsted uden landbrugspligt. Ifølge Videnscentret Bolius er der som udgangspunkt landbrugspligt på alle landejendomme med mere end to hektar jord – mens et køb af landejendomme uden landbrugspligt i højere grad minder om et almindeligt boligsalg.

Hestegård eller hobbylandbrug

Landejendomme kan tælle alle typer af ejendomme, der ligger på landet – og her kan der være særligt gunstige forhold for dig, der har en pladskrævende hobby – eller bare ønsker at komme langt væk, og måske bosætte dig på din egen ødegård.

De store gårde, der er til salg, byder således nye ejere på muligheden for at holde dyr - som heste, etablere værksted – eller måske et lille fritidslandbrug.

Slotte og herregårde er noget mere sjældne på det danske boligmarked – men ikke desto mindre udbydes de eksklusive landsteder fra tid til anden til salg. Ofte skal man dog være beredt på at betale enorme summer. Den dyreste ejendom, der for øjeblikket er udbudt offentligt til salg i landet, er således en landejendom i Nordsjælland med plads til heste – og en pris på 85 millioner kroner.

Landejendommene kommer dog ikke som udgangspunkt med en pris i den tocifrede-millionafdeling, og herregårdsejendomme kommer da også en gang i mellem på markedet til rimelige penge. Beliggenhederne på landet er nemlig typisk ikke blandt de dyreste, hvilket betyder, at de fleste landejendomme, der er udbudt til salg, står til priser på under tre millioner kroner.

Bed & Breakfast eller hesteopdræt

De mange kvadratmeter, landet kan byde på, kan bruges til at bo flere generationer sammen, holde dyr eller noget helt tredje. En fordel ved pladsen, som mange landejere udnytter, er muligheden for at drive erhverv. Måske du altid har drømt om at have en Bed & Breakfast? Eller også har du lige startet en webshop og har brug for masser af lagerplads - tit har de danske landejendomme plads til det meste. En af de populære typer af landejendomme er dem, hvor der er plads til heste. Nogle steder er der blot plads til et par stykker - mens der andre steder er kvalitetsfaciliteter ud over det sædvanlige.

Uanset om man vil drive erhverv hjemmefra eller blot nyde de mange kvadratmeter ude og inde, er det - som ved alle huskøb - vigtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport på landejendommen. Især ældre landejendomme lever ikke nødvendigvis op til de gældende regler for isolering, og med flere kvadratmeter kommer ofte også en større vedligeholdelsespost i budgettet. Derfor kan livet på landet godt være dyrere end en lejlighed i byen, da der tit er større udgifter til drift og vedligehold.

Er du ikke så meget til at få snavs under neglene, kan det betale sig at gå uden om landejendomme af ældre dato - og i stedet kigge efter liebhaverejendomme, hvor alt er renoveret fra A-Z, og hvor al vedligehold kan holdes på et minimum.

Om din drømmelandejendom har tre eller fire længer, landbrugspligt eller et minimum af vedligehold, kan du finde den på Boliga.dk. Start din søgning i dag.