Drømmer du om at bygge dit eget hus?
Besøg vores nye Byg Hus-univers her

Søg rækkehuse til salg

Rækkehuse til salg i hele Danmark

Navnet siger det hele, for boligtypen rækkehuse er egentlig ikke kendetegnet ved meget andet end at være en stribe af i hvert fald tre sammenhængende huse placeret på en række. I Danmark begyndte de at skyde op rundt omkring i 1930’erne, under 2. verdenskrig og op gennem 1950’erne. Rækkehuse er en populær boligform, fordi de ofte giver dig mulighed for have, som man ikke får med en lejlighed - du får det bedste fra begge verdener på denne måde. Start din søgning efter det perfekte rækkehus her på Boliga.dk.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. august 2022
Total antal rækkehuse til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på rækkehuse til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Rækkehus, dobbelthus og villalejlighed

Selvom det er små detaljer, der adskiller rækkehuset fra dobbelthuse og villalejligheder, så er der altså forskel. Når der er én lodret væg, der adskiller to boliger, kaldes det for et dobbelthus. Det er først, når der er flere boliger, der adskilles af en lodret væg, at det bliver til rækkehuse. Er lejlighedsskellet vandret er der da tale om en villalejlighed, hvor den ene bolig er i stueetagen og den anden på 1. sal - her deler man ét hus.

Hertil kommer, at det traditionelle rækkehus yderligere kan defineres som et kæde- eller klyngehus. I et kædehus ligger boligerne forskudt af hinanden, da man kun delvist deler væg med naboen. Klyngehuse kan både være rækkehuse og kædehuse, der ligger i klynger.

Det bedste fra begge verdener

Lejligheden i byen bliver hurtigt lille og trang, og her kan et rækkehus blive et rigtig godt alternativ. Tit følger der flere kvadratmeter med - både inde og ude - og i stedet for dyr gadeparkering i byen kan bilen i stedet holde trygt i garagen, og børnene kan lege frit i baghaven.

Til mange rækkehuse hører der nemlig et haveareal, der i sagens natur sjældent når op på det samme antal kvadratmeter, som mange af landets villa- og parcelhushaver er forsynede med. Også gårdhavehuse, hvor det tilhørende udeareal typisk er afskærmet af mure, forekommer i beboelsesformen – og giver rækkehusejerne det attraktive uderum.

Generelt kræver et rækkehus mindre vedligehold end en stor villa, og der er også penge at spare på ejendomsskatten, da kvadratmeterne typisk ligger på en mindre grund. Hertil kommer også, at varmeregningen bliver mindre, fordi man deler vægge med andre, og behovet for at varme bliver mindre.

Kendte rækkehuse

Arkitekturen kan være vidt forskellig – mange steder i landet findes der rækkehuse, der er opført uden de store armbevægelser på arbejdstegningen – mens der andre steder igen er opført rækker af arkitekttegnede klenodier. Dette gør sig eksempelvis gældende i Helsingør, hvor Utzon står bag de såkaldte Romerhuse, der i dag er fredede på grund af deres unikke arkitektur.

Blandt andre af landets mest kendte eksempler på rækkehuse er nok Kartoffelrækkerne på Østerbro i København. Husene ligger mellem Søerne og Øster Farimagsgade og er bygget i slutningen af 1800-tallet som arbejderboliger.

I dag kræver det en ganske solid opsparing, hvis man er på jagt efter et rækkehus i de eftertragtede Kartoffelrækker. De senere år har der således været eksempler på, at rækkehusene her er solgt for helt oppe over 15 millioner kroner – til gengæld nærmer antallet af kvadratmeter, man kan rykke ind på, sig også de 200 styks.

Kartoffelrækkerne og de lignende rækkehuse i Humleby i Carlsberg og Komponistkvarteret ved Svanemøllen er dog ikke blandt landets ældste. I Næstved daterer Boderne sig nemlig helt tilbage til middelalderen – mens der også aktuelt på boligmarkedet er eksempler på rækkehuse, der har stået, hvor de gør, siden midten af 1700-tallet.

Priserne på rækkehuse er - som med de fleste andre boligtyper - meget afhængig af beliggenheden. På listen over de højeste kvadratmeterpriser på rækkehuse ligger naturligvis hovedstadskommunen København og en række forskellige nordsjællandske kommuner, og her kommer den gennemsnitlige kvadratmeterpris op over 50.000 kroner. I den anden ende af skalaen ligger kommuner som Hjørring, Kalundborg og Bornholm, hvor gennemsnitskvadratmeterprisen kommer ned på under 15.000 kroner.

Uanset hvad du og din familie har brug for, kan I finde jeres drømmehus her på Boliga.dk.