Skal du sælge din bolig?
Få 3 gratis og uforpligtende Boliga Salgsvurderinger >

Søg villaer til salg

Villaer til salg i hele Danmark

Drømmen om hus og have er typisk en, der trænger sig på, når pladsen bliver for trang. To er måske blevet til tre eller fire, eller du har brug for mere albuerum til at dyrke din hobby - eller måske er du bare blevet træt af at skulle dele solstrålerne på fællesarealerne med resten af områdets beboere.

Heldigvis udgør villaerne langt den største del af de boliger, der er til salg i Danmark – og både geografien, udseendet og priserne er mangfoldige. På Boliga.dk kan du finde alt fra patriciervillaer til salg i byområderne og bondehuse til salg på landet.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. september 2022
Total antal villaer til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på villaer til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Om du skal have et arkitekttegnet hus ved vandet eller en mindre villa i naturen, spiller prisen sandsynligvis en væsentlig rolle for de fleste – og selvom man måske skulle være så heldig at finde drømmehuset, når man søger landets bolighjemmesider tynde, så kræver et luksushus eller en strandvejsvilla typisk også, at man er villig til at betale ganske pæne millionbeløb.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Forestil dig at tage morgenkaffen med ned på dit stykke private strand og blive vækket af et frisk morgendyp og havudsigt. Det lyder som en drøm - og drømmen kommer da også med en høj pris. I landets mest eksklusive egne sælges de dyreste villaer med den eftertragtede havudsigt nemlig for priser på helt oppe over 50 millioner kroner – til gengæld hører der da typisk også mange kvadratmeter, prægtige haver eller egen søbred med. Udover de mange fordele ved et luksushus spiller beliggenheden også en væsentlig faktor for, hvad salgsprisen ender på, for mange steder betaler man også gerne for beliggenheden - jo tættere på landets store byer du vil bo, desto højere bliver prisen. Region Hovedstaden er dermed også det dyreste sted at købe hus, og særligt Frederiksberg, København, og kommunerne Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal nord for København har salgspriser, der ligger over gennemsnittet.

I den anden ende af skalaen er de billigste huse, der udbydes til salg, ikke ligefrem luksushuse. Fra tid til anden rammer små huse i nogle af landets fjerneste egne boligmarkedet til priser på helt ned under 100.000 kroner. Det betyder også, at de ofte er af en kaliber, hvor ejendomsmægleren på det kraftigste anbefaler, at man giver kvadratmeterne en kærlig hånd. Til gengæld kan et billigt håndværkertilbud være drømmescenariet for gør-det-selv-typen, hvor der er rig mulighed for selv at indrette og designe smarte og funktionelle løsninger, der passer ens personlige smag. For øjeblikket er det billigst at købe hus i yderkommuner som Lolland, Tønder, Lemvig, Morsø og Langeland.

Hvis man blot ønsker sig en gennemsnitlig villa, hvor prisen ikke ligger i den allerhøjeste ende, men som er i en indflytningsklar stand, sælges langt de fleste huse for beløb på under tre millioner kroner.

Nyt eller gammelt?

Når du skal finde dit næste hjem, skal du indsnævre beliggenheden og få styr på budgettet - og du skal beslutte dig for, om du vil flytte i en funktionel, nybygget villa med rene linjer, eller om du mere er til ældre, charmerende villaer med hyggelige detaljer. 60’erne og 70’erne var årtier med byggeboom i Danmark, og derfor har rigtig mange af villaerne på nutidens boligmarked et strejf af datidens linjer. Samme tendens ser man i dag - nybyg har hittet i 00’erne og 10’erne, hvilket gør, at der igen er byggeboom i en række danske kommuner. Nogle af de steder i landet, hvor byggefirmaer kommer på overarbejde, er blandt andre kommuner som Aarhus, Silkeborg, Roskilde og Hillerød. Her er antallet af nybyggede huse det højeste siden 60’erne og 70’erne. Tager man højde for udgifter til vedligeholdelse og opvarmning, behøver det ikke at koste mere at bo i et nybygget hus end i et ældre hus.

Garage, have og plads til livet

Ønsker man at udvide familien og have god plads til hverdagen, bliver lejligheden i byen hurtigt for lille og trang. Derfor er villaer en af de mest populære boligtyper i landet - og vi forstår godt hvorfor. I stedet for dyr gadeparkering i byen kan bilen i stedet holde trygt i garagen, og børnene kan lege frit i baghaven. Udover familielivet er der i mange tilfælde også rum til den pladskrævende hobby, der nu kan være i familien - en villa er dermed i mange tilfælde den perfekte ramme om familielivet.

På Boliga.dk kan du finde villaer for enhver smag: bjælkehuse, nye huse, dobbelthuse, murermestervillaer og nogle med bindingsværk - det er bare at gå i gang med at søge.