Kommuner
PreviousNext

Esbjerg C - Spangsbjerg

Tæt på midtby og natur

Spangsbjerg har mange forskelligartede boliger. Bydelen strækker sig fra indre Spangsbjerg i forlængelse af midtbyen og hele vejen ud til Stormgade. Den indre del af Spangsbjerg betragtes ofte som en del af midtbyen, og her finder man blandt andet rådhuset, politigården og uddannelsesinstitutionen Rybners.

Den indre del af Spangsbjerg er et bykvarter med både villaer, byhuse og etagebyggeri. Nord for Strandby Kirkevej er der et villakvarter med mange herskabsvillaer og arkitekttegnede huse fra midten af 1900- tallet, ligesom der også her er en stor enklave af rækkehuse. Ud mod Spangsbjerg Kirkevej ligger højhusene, som kaldes Spangsbjergparken. På den anden side af Spangsbjerg Kirkevej ligger det populære boligområde Højvangshaven fra 1990’erne. Her er lave etagebyggerier med private haver og tætliggende parcelhuse med røde teglstenstag i et grønt og parklignende miljø. I

 den nordlige del af Spangsbjerg ligger EUC Vest. Den nordlige del af Spangsbjerg grænser op til bydelen Vognsbøl, som mange esbjergensere bruger i stor stil på grund af Vognsbølparken og de mange idrætsfaciliteter. Spangsbjerg afgrænses af Stormgade og Vognsbølparken mod vest, Torvegade mod øst, Frodesgade mod syd og Spangsbjerg Møllevej mod nord.

Se præsentationen af byen her
Danmarks største uafhængige boligside.
Vil du også have en kommuneside?
Kontakt salgsafdelingen på 20911085.