Kommuner
PreviousNext
Sponsoreret af Roskilde Kommune

Det spiller for Roskilde – Kom og spil med!

Musik, kultur, erhverv og uddannelse – det hele spiller i Roskilde. Og det spiller sammen, fordi alle borgere og aktører er med til at gøre det attraktivt at bo, leve og ople­ve i Alle Tiders Roskilde. 

Du kender nok Roskilde for domkirken, vikingeskibsmuseet og festivalen. Sidste år føjede vi endnu en attraktion til listen: Ragnarock – museet for pop, rock og ungdomskultur – der helt i tråd med Roskilde Kommunes musiske profil har til huse i det kreative byområde, Musicon. 

Sprudlende foreningsliv

De mange kulturinstitutioner og arrangementer er kun toppen af isbjerget. For Roskilde Kommune er også begunstiget med et rigt kultur- og foreningsliv, hvor en masse frivillige ildsjæle er med til at skabe spændende fritidsaktiviteter, som du også kan deltage i. 

Hvad enten du er til squaredance, bridge, mountainbike eller noget helt fjerde, så er der muligheder i Roskilde. ”Byens hus” skal også have et par ord med. Vores smukke gamle rådhus er kommet til ære og værdighed igen som kulturhus. Også INSP! byder på fine muligheder for at udfolde kreativiteten. 

Det tidligere skoleslagteri på Køgevej fungerer som mødested for mange af kommunens kreative sjæle. Kildegården ved Roskilde Idrætspark vil om få år blive et nyt center for kommunens sports- og foreningsliv. I Viby i syd tilbyder kulturhuset KulturCosmos bl.a. teater, livemusik og billedkunst. 

I Jyllinge i nord fungerer Spraglehøjgaard som lokalt kulturhus med aftenskole, teater og kunst. Blomstrende handelsliv Vi bor i en levende kommune med et rigt handelsliv. Det kan du forvisse dig om blot ved at gå en tur ned gennem Roskildes centrale gågade en lørdag formiddag! 

Det nyrenoverede Stændertorv, som er den centrale plads i indre by, danner rammen om både markeder, koncerter og events. Udover bymidten bidrager også RO’s Torv på Københavnsvej til et blomstrende handelsliv. Vi vokser 2016 var året, hvor Roskilde Kommune sagde goddag til indbygger nummer 87.000 – og kommunen vokser med ca. 1.000 nye indbyggere hvert år. Det er en rigtig positiv udvikling. 

Flere indbyggere er jo, alt andet lige, ensbetydende med flere skatteydere og dermed flere skattekroner i kassen. Det giver bedre råd til anlægsinvesteringer såsom svømmehal, gymnastikcenter og P-Hus, ligesom vi kan holde et godt serviceniveau. Tiltag, der gavner rigtig mange borgere. Roskildes popularitet medfører behov for flere boliger. Derfor planlægges netop nu opførelsen af omkring 1.800 nye boliger i kommunen – alene indenfor de kommende femår. 

Godt en tredjedel placeres i midtbyen og en tredjedel i den østlige del af Roskilde – med Musicon som boligmagnet. Den sidste tredjedel fordeles i resten af kommunen – bl.a. via en markant udbygning af Viby. 

Danmarks største uafhængige boligside.
Vil du også have en kommuneside?
Kontakt salgsafdelingen på 20911085.