Tilstandsrapport og Energimærke + Eleftersyn

Tilstandsrapporten kan koste op til kr. 10.000,-

Energimærket kan koste op til kr. 7.000,-

Eleftersynet kan koste op til kr. 3.000,-

Nu kan du få alle tre produkter i en pakke for kun kr. 8.995
– For boliger op til 299 m2*
Du sparer op til 50 %

*Kontakt os for priser på større boliger

Udfyld skemaet og bliv kontaktet

Eller du kan ringe til os på

hverdage kl 9-17.

Energimærket er lovpligtigt!

Du skal fremvise en gyldig energimærkning, når du sælger et hus på over 60 m². En energimærkning er en vurdering din boligs energimæssige tilstand.

Tilstandsrapporten er vigtig!

Du risikerer at have ansvaret for skjulte fejl og mangler i 10 år, efter du har solgt dit hus. Med en tilstandsrapport kan du undgå ansvaret for skjulte fejl og mangler.

Hvad er et eleftersynet?

For at du kan tegne en ejerskifteforsikring har det siden 1.maj 2012 været at krav, at der foruden en tilstandsrapport også udarbejdes en eleftersynsrapport, idet elektricitet forårsager mange brande og elektricitetsrådet konstaterede alvorlige og potentielt farlige fejl i 8 ud af 10 boliger. Disse fejl ville kunne føre til brand.

Det er muligt at udarbejde en eleftersynsrapport for alle typer ejerboliger, altså enfamilieshuse, ejerlejligheder, sommerhuse og nedlagte landbrug. En eleftersynsrapport kan først udarbejdes, når en autoriseret el-installatør har besigtiget og synet ejendommen i et eleftersyn.
Den autoriserede el-installatør skal være tilknyttet et firma, der er autoriseret til at udføre eleftersyn. El-installatøren skal skrive rapporten på et bestemt skema, der er særligt udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen.

Et eleftersyn indebærer følgende besigtigelser:
- besigtigelse af alle synlige elinstallationer
- besigtigelse af antallet af installationer, stikprøver af stikkontakter, udtag til lamper, afbrydere og andet.
- besigtigelse af fejlstrømsafbryder
- besigtigelse af el-tavle
- besigtigelse af lavvoltsinstallationer

Karakterskalaen for eleftersynsrapporter

Der findes en karakterskala for eleftersynsrapporter som den autoriserede el-installatør benytter, når der foretages eleftersyn af ejendommen.

Karaktererne er udtryk for hvilken stand ejendommens er i.
- IB = Ingen bemærkninger
- K0 = Praktisk eller kosmetisk mangel
- K1 = Ulovligt forhold, som dog ikke umiddelbart er farligt eller påvirker funktionsdygtigheden
- K2 = Ulovligt forhold, som på længere sigt kan være farligt eller påvirke funktionsdygtigheden i en mindre eller afgrænset del af installationen. Der er en mindre potentiel risiko for personskade eller brand
- K3 = Ulovligt forhold, som nu eller på kortere sigt kan være
farligt og påvirke funktionsdygtigheden i en væsentlig eller omfattende del af installationen. Der er en større potentiel risiko for personskade eller brand
- UN = Bør undersøges nærmere

Installationer, der ikke er synlige, som fx ledninger over et nedhængt loft, installationer uden for selve bygningen, hårde hvidevarer og andre brugsgenstande gennemgås ikke i forbindelse med eleftersynet og medtages ikke i eleftersynsrapporten, ligesom den heller ikke tager stilling til, om installationerne er tidssvarende.

Eleftersynsrapporten er gyldig i 1 år.

Læs mere om Boliga Tilstandsrapport og vores services på www.tilstandsrapport.dk.

Hvem udfører Tilstandsrapport og Energimærke?

Tilstandsrapporten og Energimærket bliver udført af Boligeftersyn.
Boligeftersyn er en ISO9001-certificeret virksomhed med speciale i udarbejdelse af tilstandsrapporterog energimærker - både på store og små ejendomme. Vi har bygningssagkydige og energikonsulenter i hele landet, og er derfor stolte over at kalde os landsdækkende.


"Super hurtig og kompetent service fra Boliga og fra Amager Elektrikeren. Jeg havde gået rundt med bekymring om hvad jeg skulle gøre ved det elektriske i mit hus ved salg og fandt Boligas el-tjek. De gav både en forklaring omkring problemstillingen og tilbød en hurtig, billig og nem løsning på mit problem. Besøget fra Amager Elektriken var kompetent og grundigt. Fik masser af information undervejs og et samlet tilbud på at få problemerne løst."

– Christian Rysgaard, Herfølge

Ansvar og fakturering

Alle rapporter udarbejdes af Boligeftersyn P/S v/Henrik Møgelgaard. Der gøres særligt opmærksom på, at Boligeftersyn P/S er ene ansvarlig for samtlige rapporter, og at Boliga ApS alene henviser brugere af Boliga.dk til Boligeftersyn P/S. Boliga ApS fraskriver sig derfor ethver ansvar for evt. fejl og mangler i rapporterne udarbejdet af Boligeftersyn P/S, og Boliga ApS kan derfor ikke ifalde noget ansvar i forbindelse med rapporterne udarbejdet af Boligeftersyn P/S.