14. mar. 2023

Flexbolig: Skal jeg betale ejendomsavance ved et salg?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Jeg ejer en flexbolig på syvende år, som jeg kun har benyttet sporadisk. Især i de første tre år, da jeg efterfølgende bosatte mig permanent i nærheden. Huset har undervejs været udlejet som sommerhus igennem bureau.

Huset, der var et misligholdt dødsbo, er blevet gennemrenoveret og er derfor steget betragteligt i pris. Risikerer jeg at skulle betale ejendomsavance ved et salg?

Med venlig hilsen,

K

 

!: Kære K,

Det er min vurdering, at når du har benyttet ejendommen i overensstemmelse med din flexboligtilladelse, skal du ikke betale ejendomsavanceskat.

En flexbolig er efter min opfattelse at sidestille med et sommerhus, og jeg forudsætter, at du ikke har andre ejendomme udover den, du bor i i nærheden.

For at være på den sikre side, kan du kontakte Skat for at få en såkaldt bindende forhåndsbesked.

Under alle omstændigheder, bør du huske at gemme de kvitteringer, du har fået under renoveringen på ejendommen. Både med henblik på vurdering af ejendommen og eventuel skattebetaling.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga