21. feb. 2024

Hærværk mod dørlåse: Hvem skal betale?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Der har været hærværk mod min datters lås i hendes lejebolig. Hun kunne ikke komme ind i boligen, da der var lim i låsene. Hun ringede til udlejer. Han henviste til en låsesmed og sagde, at det skal hun selv betale, da hun har ansvaret for vedligeholdelse af låse og nøgler. Sagen er politianmeldt.  Hendes forsikring siger, at hendes indbo ikke dækker udgiften, men at det i stedet er udlejers bygningsforsikring,  der skal dække. Han har så ingen bygningsforsikring,  da det ikke er lovpligtig. Han er kun forsikret mod brand.

Mit spørgsmål til dig er derfor: Skal min datter betale for hærværk på de udvendige låse?

De venligste hilsner
J.

!: Kære J.

Som udgangspunkt er det din datter, der som lejer har vedligeholdelsespligten for låse og nøgler mens lejeforholdet består, med mindre hende og udlejer har aftalt anderledes i lejekontrakten.


Derfor er det min vurdering, at din datters indboforsikring skal betale, da der er udøvet hærværk på effekter, hun har ansvaret for. Hvis politiet finder skadevolderen, skal denne naturligvis betale udgifterne.


Med venlig hilsen
Henrik Høpner

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga