ANNONCØRINDHOLD
06. aug. 2019

Kom i gang med at investere ved at tage et lille skridt ad gangenDer kan være noget meget beroligende over at logge ind på sin netbank og se, at der står et stort beløb på ens opsparingskonto, som bliver større og større for hver måned, der går. Hvis du er god til at lægge penge til side, kan det være en afslappende tanke at vide, at du kan betale uforudsete regninger, bliver fyret fra dit arbejde eller gå på pension uden økonomiske bekymringer. Og hvis du er typen, der værdsætter sikkerhed og forudsete scenarier, skal du måske bare blive ved med at sætte et beløb ind på din opsparingskonto hver måned uden at gøre mere ved det - men med lidt viden og mod på investeringer kan disse penge bliver til mange flere med tiden.

 

Selvom det selvfølgelig altid er muligt at miste de penge, man har investeret, så kan du altså også potentielt øge din opsparing betydeligt, hvis du investerer dine penge rigtigt. Det er aldrig for sent at sætte sig ind i, hvordan man skal vælge sine fremtidige investeringer og du kan læse mere om emnet her. Der er forskellige muligheder, hvis du har lyst til at give dig i kast med at investere. Aktier og obligationer er de mest omtalte måder at investere på, men du kan også investere i fast ejendom, startup-virksomheder eller guld og diamanter. Hvis du synes, det lyder tillokkende at være daytrader, kan det være en fordel at gå i dybden med CFD handel, hvilket du kan blive klogere på her.

 

Hvis du synes, det lyder skræmmende og risikabelt at investere, så vurder hvor meget, du ville være tryg ved at investere. Der er ingen, der siger, du skal investere hver en krone af din opsparing - du kan sagtens vælge at investere en mindre andel, hvis det vil gøre oplevelsen mere behagelig for dig. I sidste ende skal du kun investere det beløb, du finder passende til lige præcis dig.

 

Du kan også starte meget småt ud, når du skal lære, hvordan det hele hænger sammen i investeringsverdenen. Du kan for eksempel vælge at investere 100 kroner om måneden. Det svarer til to fadøl i byen og er et beløb, de fleste kan undvære. Alternativt skal du gå efter de såkaldte pennystocks, som er aktier, man kan købe meget billigt. Efter et halvt eller helt år har du nok fornemmelsen af, hvad det vil sige at investere og hvordan du kan følge med i dine investeringer. Der er også en stor chance for, at du får blod på tanden, når først du kommer igang med at udvælge de forskellige aktier, du skal investere i, da det kan være meget sjovt og motiverende at følge med i, hvordan ens portefølje udvikler sig over tid.