25. apr. 2024

Må jeg eje og leje en lejlighed på samme tid?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Må jeg gerne købe en bolig i Københavns Kommune, og så leje den ud til mine sønner, når jeg selv bor i en leje-lejlighed i Københavns Kommune?

Mvh C.

 

!: Kære C.

Som det klare udgangspunkt er der intet i vejen for, at du køber en ejerbolig, mens du selv bor til leje, og at du udlejer denne til langtidsbeboelse, da en eventuel bopælspligt er opfyldt, så længe der er en eller flere, herunder dine sønner, der har folkeregisteradresse på adressen. Hvis du køber en bolig, der er medlem af en ejer- eller andelsforening, kan der dog være nogle begrænsninger i retten til udlejning i foreningens vedtægter, så dette bør du være opmærksom på i din boligjagt.


Hvis du ønsker at udleje til dine sønner, vil jeg endvidere anbefale dig, at du og dine sønner underskriver en lejekontrakt, så formalia er på plads. Lejekontrakten skal være den gældende typeformular A10, der bl.a. tager stilling til husleje, forudbetalt leje og depositum, opsigelsesvarsel, hvem der står for og betaler for vedligeholdelse i lejeperioden, ligesom I kan fastsætte ”husregler” til sikring af god ro og orden, samt andre vilkår, du måtte ønske i lejeforholdet – f.eks. en aftalt nettoprisindeksregulering af huslejen.


Med venlig hilsen
Henrik Høpner

Stil dit eget boligspørgsmål HER