ANNONCØRINDHOLD
14. jun. 2020

Trænger din have også til en kærlig hånd, sådan får du den perfekte have


Der kan være mange forskellige grunde til at din have trænger til en kærlig hånd. Måske er du lige flyttet ind i et nyt hus, med en have som ikke er blevet plejet i flere år? Eller måske er din egen have bare blevet lidt forsømt over den sidste tid?


Uanset hvad som har gjort at din have ser trist ud, kan du heldigvis nemt give din have nyt liv. Dette kan du blandt andet gøre ved at tage hånd om din græsplæne, så den altid ser frisk og grøn, og ved at gøre dig nogle overvejelser som de planter, buske og træer du vælger at sætte i din have. Hvilke planter du planter i din have, er nemlig langtfra ligegyldigt på lang sigt.Ret eventuelle huller i haven


Noget af det første du bør kaste dig over hvis din have er blevet lidt forsømt over de seneste år, er at du skal have rettet de ujævnheder der måske er i jorden. Dette kan du gøre på en del forskellige måder, men den langt letteste metode er at anvende topdressing.


Topdressing er nemlig en blanding af forskellige jordarter såsom sand og kompost. Ønsker du at bruge topdressing, skal du blot fordele blandingen ud over din have. Dette vil gøre at din græsplane vokser hurtigere, og du vil se hvordan for eksempel mos også vil forsvinde.


På denne måde får du rettet de steder på plænen hvor der måske ikke er græs. På sigt vil du, hvis du jævnligt topdresser din græsplæne, se hvordan græsplænen både bliver tættere, tykkere og grønnere.Plant buske som også er grønne om vinteren


En stor del af tiden i Danmark er vores vejr desværre ikke noget at prale af, idet det både kan være utroligt koldt og blæsende. Af lige netop denne grund, kan det være en god ide at plante fx buske som stadig er grønne om vinteren. Dette vil gøre at din have altid ser grøn og frodig ud, og du undgår at der står buske og ser helt nøgne ud. Dog skal sådanne planter vandes med jævne mellemrum, og det er derfor også vigtigt at du overvejer hvorvidt du har tiden til at vande dem så ofte.


Der findes også en lang rækker af disse grønne vinterplanter, som faktisk også er utroligt dekorative om sommeren. Et eksempel på en af disse kunne for eksempel være en stedsegrøn kaprifolie, som om sommeren får rødlige eller gule blomster, men som samtidigt også er grøn om vinteren. Husk dog at også denne plante skal stå i fugtig jord.Tænkt langsigtet og plant træer som vokser langsomt


Dette virker for mange mærkeligt, men modsat træer som vokser hurtigt, kræver træer som vokser langsomt faktisk mindre vedligehold, og der er langt større chance for at de lever længere. Dette skyldes at træet generelt bliver hårdere, og du vil derfor også få et træ af bedre kvalitet, som ikke kræver at blive udskiftet.

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga