02. maj 2023

Vild forvandling: Fra slidt 1-værelses til international særklasse 

Wow. Så kort kan det siges, når man ser forvandlingen, som denne 1-værelses lejlighed på Vesterbro i København har gennemgået. Faktisk er det nærmest ikke til at se, at der er tale om den samme lejlighed.


 

Man kunne fristes til at tro, at den gennemgribende forvandling skyldes, at man har lagt to små lejligheder sammen. Men her bliver man snydt. Det er nøjagtigt samme lejlighed og antal kvadratmeter, som oprindeligt. Her er blot skabt ren magi via kreative løsninger og nytænkning af plantegningen.


 

Èn af løsningerne var, at fjerne det nedsænkede loft, som den oprindelige lejlighed var udstyret med. Det har skabt en helt ny rumfornemmelse med hele 3.6 meter til loftet, og muligheden for at bygge en stor hems med tilhørende trappe.


 

En anden af forvandlingens mest markante løsninger, skulle vise sig at være et mindre held. Vinduerne var gamle og lukkede fugt ind i lejligheden, og skulle derfor skiftes. Men under processen opdagede designeren den smukke vinduesbue i stuen, der var gemt bag det nedsænkede loft, og skjult udefra, da buen var malet over i samme farve som ydermuren. Det er nu blevet til en original og elegant, lille detalje, som giver en kæmpe stor effekt.
 

Daria Pentas, der står bag den smukke forvandling, har sit eget design- og indretningsfirma, Pentas Development. Hun så straks mulighederne i lejligheden, hvor andre ville have set begrænsningerne.


Daria fortæller, at inspirationen er fundet i moderne, japansk interiør mixet med den sydspanske byggestil, hvor naturlige elementer og mørkt træ er i fokus. Tilsat en knivspids nordisk design i indretningen.


Resultatet er en imponerende og eksklusiv bolig, der skiller sig ud fra den typiske københavnerlejlighed, med sit unikke udtryk i international særklasse.
 

Se flere billeder og læs mere om Vesterbro-lejligheden her