Bornholm - Boliga.dk

Vælg boligtype:

Find din nye bolig på Bornholm

Danmarks måske fjerneste egn Bornholm lokker hvert år massevis af feriegæster til med sin landskendte is, natur, rundkirker og ikke mindst Folkemødet, men øen i Østersøen byder også på mere end det.

Bornholm har nemlig et rigt boligmarked, hvor der hvert år sælges omkring 300 boliger og cirka 100 sommerhuse, og her er det meget tydeligt, at sommerhuse til salg på Bornholm er en yderst attraktiv vare.

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som sommerhusene på Bornholm sælges for, er nemlig steget over de senere år – så der i 2020 blev betalt omkring 18.000 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til, at et sommerhus på Bornholm på 80 gennemsnitlige kvadratmeter er solgt for 1,44 millioner kroner. Den kvadratmeterpris placerer Bornholm på et prisniveau, der svarer til Danmarks landsgennemsnit for sommerhuse.

Omvendt får du helårshusene til en ganske anden pris. Bornholm – der officielt hører under Hovedstaden – er nemlig med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på under 10.000 kroner regionens billigste kommune. I 2020 blev et hus på Bornholm solgt for knap 8.750 kroner pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til, at nøglerne til en helårsvilla på 150 gennemsnitlige kvadratmeter skiftede hænder efter en handel til lige over 1,3 millioner kroner.

Bornholm dækker over et areal på næsten 590 kvadratkilometer og huser knap 40.000 indbyggere.