Nordjylland - Boliga.dk

Find din nye bolig i Nordjylland

På toppen af Danmark findes Nordjylland, der tæller 11 kommuner, fra Thisted ved Vesterhavet, Mariagerfjord ved Kattegat, det nordlige Hjørring og til ø-kommunen Læsø og naturligvis også Danmarks fjerdestørste by; Aalborg.

Ligesom den store forskel på kommunerne rundt om Limfjorden tæller områdets boligmarked også stor diversitet. I Morsø Kommune, der huser cirka 20.000 indbyggere, kan boligsøgende eksempelvis glæde sig over nogle af landets absolut laveste kvadratmeterpriser. På Limfjordsøen koster et gennemsnitligt hus nemlig bare 6.000 kroner pr. kvadratmeter, hvilket altså svarer til, at et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter handles for under én million kroner.

Omvendt har Aalborg Kommune – ikke mindst anført af sit nye bynære havnemiljø – de senere år budt liebhaverlejligheder i den ultimative millionklasse velkomne – og dermed også handler, der konkurrerer med tilsvarende luksusboliger i landets øvrige storbyer.

Blandt regionens øvrige trækplastre findes naturligvis uge 29-klassikeren Skagen, der hver sommer trækker massevis af feriegæster med rejer og rosé i baghovedet til sig. Sommerhusene på Danmarks top sælges da også flittigt og til priser, der kun er steget over de senere år. Vil man således købe feriekvadratmeter i Frederikshavn Kommune, som Skagen er en del af, skal man regne med at komme til at betale over 18.000 kroner pr. kvadratmeter.

Tager man en anelse længere sydpå i den store landsdel, støder man på en anden kystby, der ikke bare har gjort sig bemærket i Danmark – men også i store dele af verden for sine sublime surfermuligheder. Er man således til vandsport i verdensklasse, er et hus eller sommerhus i Klitmøller i Thy sandsynligvis det rette sted at indstille sin boligjagt mod.