Østjylland - Boliga.dk

Find din nye bolig i Østjylland

Det østjyske boligmarked er i den grad præget af Aarhus og nærheden til Danmarks næststørste by. I alt bor der over 350.000 mennesker i kommunen, som blandt andet er trækplaster for mange studerende og mennesker med hang til kunst og kultur fra hele Europa.

Hvert år kommer der flere indbyggere til kommunen – og netop det er sandsynligvis blandt årsagerne til, at også flere af de omkringliggende kommuner over de senere år både har oplevet stigende huspriser og flere handler.

Foruden områdets ukronede hovedstad, Aarhus, tæller Østjylland byer som Randers, Skanderborg, Silkeborg og Horsens, der alle ligger under en times kørsel fra Aarhus – men som ikke desto mindre har lavere huspriser.

For et gennemsnitligt hus i Aarhus blev der nemlig i gennemsnit betalt lige knap 26.000 kroner pr. kvadratmeter i 2020, hvilket placerer kommunen over landsgennemsnittet - og som det absolut dyreste sted i Jylland at købe hus. Dernæst følger Aarhus-naboen Skanderborg som Jyllands næstdyreste huskommune med priser på omkring 18.600 kroner pr. kvadratmeter. Mens man altså får noget mere for pengene, hvis man rykker længere sydpå – eksempelvis til fjordkommunen Horsens.

Også sommerhus-området i og omkring Aarhus er i den grad attraktivt. Byen Egå, der ligger lige nord for Smilets By, har nogle af landets absolut højeste kvadratmeterpriser – på niveau med liebhaverhøjdespringerne på Sjælland; Tisvildeleje og Hornbæk.

På Djursland får man omvendt lidt mere for pengene på feriemarkedet. De to næse-kommuner Syd- og Norddjurs byder således på sommerhuse, der koster 14-18.500 kroner pr. kvadratmeter – og som altså i sagens natur også ligger skønt omringet af rige mængder kyststrækning.