Drømmer du om at bygge dit eget hus?
Besøg vores nye Byg Hus-univers her

Søg ejerlejligheder til salg

Ejerlejligheder til salg i hele Danmark

Landets ejerlejligheder hører bestemt ikke kun storbyerne til. For selvom der både findes og sælges flest lejligheder i København, er det muligt at erhverve sig en lejlighed i de fleste danske byer. Ligesom geografien spænder vidt, gør priserne og størrelserne det også. Er du på udkig efter en ejerlejlighed kan det derfor være en god ide at søge bredt, hvis budgettet ikke er uendeligt stort. Priserne varierer ikke blot fra by til by - der kan også være penge at spare på at rykke ned fra højderne og eksempelvis indstille søgningen mod opgangenes nederste etager. På Boliga.dk kan du finde alle ejerlejligheder til salg i Danmark.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. august 2022
Total antal ejerlejligheder til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på ejerlejligheder til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Plads nok

Med tiden er mange af landets mindste ejerlejligheder omdannet fra trange hjem, hvor hele familien måtte rykke sammen på ganske få værelser, til forældrekøbte studiehybler, single-boliger og hjem for små familier. De lidt større lejligheder renoveres; små køkkener udvides til store, lyse samtalerum – og badeværelserne er rykket op fra gården og ind på omdannede bagtrapper eller i nyetablerede rum med gulvvarme. Særligt i de større byer er delevenlige lejligheder eftertragtede. Bor man i en forældrekøbt lejlighed nær studiet, kan det være, at man skal dele den med en medstuderende - eller måske man gerne vil have hjælp til udgifterne på en lejlighed, hvor man godt kan undvære lidt plads, og derfor lejer man det ekstra værelse ud.

Ejerlejlighed vs. andelsbolig

Der er en række forskellige ting, der adskiller en andelslejlighed fra en ejerlejlighed. Når du køber en andelslejlighed, køber du dig ind i andelsforeningens økonomi og lån, og du får dermed brugsret til en af foreningens lejligheder, hvor du skal have godkendt større ombygninger af bestyrelsen. Vælger du at investere i en ejerlejlighed, har du i langt højere grad mulighed for at renovere og forny lejligheden – og dette er også en god ide at gøre løbende, så din lejlighed ikke taber værdi.

Dyre projektbyggerier og billige ejerlejligheder

Mens der værnes om de originale herskabsdetaljer; stuk, høje paneler og parketgulve nogle steder, opføres der i rigt mål nybyggede ejerlejligheder andre steder, der tilbyder fornødenheder til alle dem, der ikke er til knirkende gulvbrædder og lydte opgange.

Både i København, Aalborg og Aarhus er der gang i projektbyggerierne på havnefronterne, hvor der opføres nye, eksklusive ejerlejligheder med havudsigt, elevator, tagterrasser og New Yorker-stil – der i nogle tilfælde sælges for enorme millionbeløb.

Mange steder i landet kan man erhverve sig en ejerlejlighed - men det er nok ikke alle steder, man har råd. Nogle af de dyreste kommuner at købe ejerlejlighed i er - ikke overraskende - kommunerne København og Gentofte - og det absolut dyreste sted at købe en ejerlejlighed er i Frederiksberg kommune, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris sniger sig op over 52.000 kroner. Efter hovedstadskommunerne kommer Aarhus og Køge kommune ind som de dyreste steder at købe en ejerlejlighed uden for hovedstadsområdet.

Er der lidt for mange nuller på ejerlejlighederne i disse kommuner, kan man med fordel brede søgningen ud til nogle af landets andre kommuner, der har en lavere gennemsnitlig kvadratmeterpris. Her er det kommuner som Næstved, Randers og Esbjerg, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris kommer helt ned under 15.000 kroner.

En anden måde at spare lidt i boligbudgettet er ved at kigge på stuelejligheder, da penthouselejligheder med god udsigt ofte er garant for dyrere priser. Der er flere steder i landet - også i de dyre, store byer - hvor der er penge at spare ved blot at flytte ned fra højderne og finde sig en ejerlejlighed længere nede i ejendommen. Kvadratmeterpriserne kan nemlig falde med helt op til 10.000 kroner, hvis man vælger lejligheden i stueetagen frem for den gode udsigt i toppen.

Udeliv

En lejlighed er ikke lig med fraværet af udelivet. Søger du mod jorden er der i nogle tilfælde den fordel, at du kan få en have med i købet – og dermed forene lejlighedslivet med lidt udendørsglæde. Vil du hellere nyde den friske luft i højderne, er der mange steder også mulighed for en privat eller fælles tagterrasse. Dog er altanen den mest populære måde at forene lejligheden med udelivet blandt de boligsøgende danskere. Ifølge Boliga.dk er ordet ”altan” nemlig det, der bliver søgt allermest efter i fritekstsøgningen.

På Boliga.dk finder man et større udbud af boliger end på noget andet boligsite, dermed er alle muligheder åbne, når boligjagten skydes i gang.