Skal du sælge din bolig?
Få 3 gratis og uforpligtende Boliga Salgsvurderinger >

Søg helårsgrunde til salg

Helårsgrunde til salg i hele Danmark

Helårsgrunde til salg

Hører du til blandt dem, der drømmer om at bygge dit eget hus; fra første tanke til sidste fodliste, starter projektet sandsynligvis med en helårsgrund, der kan danne rammen om dit nye drømmehjem. Helårsgrunde kommer i et væld af udformninger og størrelser. Nogle er ganske små og bynære – andre enorme landstykker langt fra storbyerne. Nogle er næsten ikke til at få øje på under ukrudt og andet selvplant – andre står stort set klare til, at man rykker ind med sit byggesjak. Uanset omfanget af dit byggeprojekt, kan du finde alle helårsgrunde til salg i hele landet på Boliga.dk.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. september 2022
Total antal helårsgrunde til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på helårsgrunde til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Variationen af typer af helårsgrunde er lige så mangfoldig som prisskiltene på dem. For øjeblikket kan man erhverve de billigste byggegrunde for helt ned under 100.000 kroner – mens man i den anden ende af skalaen også kan få attraktive grunde med havudsigt for tocifrede millionbeløb. På en ubebygget helårsgrund er det naturligvis beliggenheden, der er en af de største faktorer, der kan påvirke prisen. Som med andre boligtyper er havudsigt og en bynær beliggenhed ofte garant for en højere pris, hvor en mere tilvokset og øde naturgrund ofte ligger i den billigere ende.

Inden du bygger

Inden man går i gang med sit byggeprojekt, er det vigtigt, at man gør forarbejdet grundigt. Afhængig af projektet og kommunen, skal der søges om byggetilladelse, og det er væsentligt at byggeriet overholder alle de krav til eksempelvis bebyggelsesprocent, afstande til skel og udformning af facader, tag og lignende, der måtte være. Det er også en rigtig god ide, at du nærstuderer lokalplanerne for området, da der i disse kan være vigtige informationer at hente om fremtiden for nærområdet og dermed også for dit byggeri.

Den rette beliggenhed

Det er ikke kun kommunens officielle krav, der er vigtige at have in mente, når man køber og bygger på en helårsgrund. Grunden skal naturligvis også leve op til dine og/eller din families ønsker og behov.

Her kan man gøre sig mange af de samme overvejelser, som man ville gøre, når man køber et hus, der allerede er bygget. Er placeringen den rigtige i forhold til skoleveje og afstanden til arbejdet? Hvordan står solen på grunden – og er der eksempelvis store bygninger og træer i nabohaverne, der skygger for aftensolen?

Vælger du at få opført et hus på din nye helårsgrund med hjælp fra et af landets mange byggefirmaer, kan disse ofte hjælpe dig med hele processen. Nogle firmaer tilbyder dig at klare hele byggeriet – mens andre giver mulighed for, at du også selv kan svinge hammeren.

Funkis, palæ eller klassisk?

Når du nu har valgt den perfekte byggegrund til at bygge drømmehuset på, skal du nu til at vælge, hvilken type hus, du vil bygge. Er du typen, der har en meget klar holdning til, hvordan alle detaljer skal se ud, så er den eksklusive arkitekttegnede villa et godt bud - dog er det også den dyre løsning. Vil du hellere spare lidt penge for at kunne bruge mere på indretningen, kan du købe et færdigdesignet typehus til din helårsgrund. Heldigvis findes der en række forskellige typehuse, der passer til enhver smag. Der er for eksempel det populære klassiske parcelhus, som passer til de fleste, ligesom den charmerende og romantiske murermestervilla. Et funkis-typehus er en god blanding af det charmerende klassiske og funktionelle moderne, der byder på rene linjer og funktionalitet - og tit et fladt tag. Endelig kan du også gå hele vejen og vælge et palæ-typehus. Her får du godt håndværk, elegante detaljer og minimum to etager.

Måske du slet ikke er til de klassiske danske byggestile, men hellere vil skæve til et svensk bjælkehus på landet eller et luksushus ved vandet - valget er dit.

Fritidsgrunde og helårsgrunde

Der er markant flere helårsgrunde end fritidsgrunde, og de kan både ligge i i forvejen etablerede villaområder, og andre gange ligger i de i nybyggerområder, hvor godt naboskab kan spire. Der er andre regler for helårsgrunde end fritidsgrunde, og huse man bygger på helårsgrunde, må man - som navnet antyder - godt bo på året rundt.  Har man kørt forbi et sted og forelsket sig i en grund, kan man med fordel tjekke grundens status i BBR-registret - inden man går i gang med de helt store forberedelser til byggeprojektet.

Der er også forskellige lovkrav til, om man bygger et fritidshus eller et helårshus - eksempelvis er der andre krav til, hvordan isoleringen skal være i et helårshus end i et fritidshus, og helårshuse kan derfor i nogle tilfælde være dyrere at bygge.

Nu er det bare med at komme i gang med at søge efter den perfekte helårsgrund, så drømmehuset kan bygges. Start din søgning her på Boliga.dk.