07. jun. 2023

15 gange dyrere: Så stor er prisforskellen på huse i de dyreste og billigste kommunerSelvom Danmark i den store verdenssammenhæng nok er det, kan kunne kalde et lilleputland både i befolkningstal og størrelse, så er der stadig kæmpestor forskel på huspriserne alt  efter, hvor i landet, du er på boligjagt - også indenfor forholdsvis korte afstande.

Det viser nye udbudstal fra boligsitet Boliga.*

Faktisk er en villakvadratmeter over 15 gange så meget værd i landets dyreste kommune Frederiksberg, som i den billigste Lolland.

Lige nu er villaerne og rækkehusene i den mondæne københavnerkommune nemlig i gennemsnit til salg for en kvadratmeterpris på lige under 99.400 kroner. På Sydhavsøen ligger kvadratmeterprisen derimod på 6.500 kroner.

Det svarer til, at du på Frederiksberg skal af med næsten 15 millioner kroner for et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter, hvor der på Lolland derimod blot skal lidt under en million kroner til for at købe en villa i samme størrelse.

Udover Lolland finder man i landets billigste trekløver også Lemvig og Tønder Kommune, hvor kvadratmeterprisen ligger på henholdsvis 6.600 og 6.700 kroner.

I top tre - udover Frederiksberg - er også Gentofte og Københavns Kommune, hvor en villakvadratmeter i øjeblikket i gennemsnit koster 80.600 og 56.900 kroner.

 

Stor forskel på nabokommuner


Hvor Lolland og Frederiksberg ligger forholdsvis langt fra hinanden rent geografisk – rundt regnet 150 kilometer - så er der steder i landet, hvor du ikke skal rykke særligt langt for at spare mange tusind kroner; faktisk skal du nogle steder bare over på den anden side af kommunegrænsen.

Der viser tal fra Boliga, der har sammenlignet nabokommuner for at se, hvor der er størst forskel på kvadratmeterpriserne på udbudte villaer og rækkehuse til salg lige nu.

Mest at spare er der, hvis du trækker teltpælene op og flytter fra Gentofte, hvor kvadratmeterprisen som nævnt ligger på over 80.600 kroner, og slår dig ned i Gladsaxe i stedet. Der er nemlig intet mindre end 37.500 kroners forskel på kvadratmeterpriserne i de to nabokommuner.

Et hus på 150 kvadratmeter, som i Gentofte vil koste omkring 12 millioner kroner, koster altså i øjeblikket knap 6,5 millioner kroner i Gladsaxe Kommune - tæt på halvt så meget.

I Jylland er den største prisforskel mellem nabokommunerne Aarhus - hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og række til salg i øjeblikket ligger på knap 32.3000 kroner - og Syddjurs. Her sparer du nemlig lidt over 17.500 pr. kvadratmeter ved at rykke over kommunegrænsen.

På Fyn er det Odense og Nordfyns Kommune, der på trods af nærheden har en forskel på over 12.700 pr. kvadratmeter. I H.C. Andersen fødeby er villaerne og rækkehusene nemlig lige nu i gennemsnit til salg for en kvadratmeterpris på lige under 21.600 kroner.

 

Se boligpriserne i din kommune lige nu her


 

*Boliga har udregnet de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på udbudte villaer og rækkehuse til salg. 1 juni 2023 fordelt på kommuner. 

 

SE OGSÅ: Hvad er din bolig egentlig værd lige nu?


Få tre mæglers vurdering - gratis - med Boliga Salgsvurdering

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga