04. jul. 2023

Flyttet fra eksmand: Hvem skal betale udgifterne, indtil huset er solgt?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Min eksmand og jeg ejer fortsat vores hus sammen, dog er huset sat til salg.

Jeg er fraflyttet huset, men han bor der fortsat. Jeg betaler fortsat termin, samt ejendomsskat.

Min eksmand siger, at jeg skal betale "min del" af udgifterne til huset - på trods af, at jeg flyttede for snart seks måneder siden.

Hvad skal jeg lovligt dække af udgifter og så videre ved huset? Jeg har også hørt, at han skal betale leje til mig. Hvad et sandt?

Med venlig hilsen og på forhånd tak.

G

Kære G,

Der er ikke nogen helt klare reglerne, hvordan omkostningerne skal fordeles, det er i sidste ende noget skifteretten skal tage stilling til, hvis parterne ikke kan blive enige i en bodelingsoverenskomst.

Normalt bliver problemerne løst ved, at man enten deler alle udgifter; det vil også sige de udgifter, der er til din lejlighed, så man er fælles om problemet, indtil huset bliver solgt.

En alternativ løsning er, at man lader afdragene på lån i ejendommen fordele ligeligt mellem jer, og gøre det samme rentefradragene, hvor I jo begge opnår skattefradrag.

Derimod må de øvrige driftsudgifter med skatter og så videre betales af den, der bor i huset, og du må betale din huslejebetaling, der hvor du bor nu.

Det er et spørgsmål, der som nævnt, i yderste konsekvens, skal afklares ved skifteretten, men det er både en dyr og belastende sag for begge parter.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga