Foto: Lützau
11. Sep. 2020

Sjælden mulighed: Her får du din egen, private ø Nogle gange - og særligt når man har tilbragt tid i en crowded metro, en lang kø - eller tiden bare er til at holde ekstragod afstand - kan det være let at drømme sig til åbne vidder og sit helt private space.

Og nu er det rent faktisk muligt at erhverve netop det - selvom boligmarkedet ikke ligefrem bugner for tiden.

Den danske ø Masnedø Kalv i Storstrøm er nemlig blevet udbudt til salg - og her får nye ejere intet mindre end 23.254 kvadratmeter ø til eget, privat brug. Det skriver boligvisningssiden Boliga.dk.

 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


 

For øen, der hører til Vordingborg-området, skal der betales ti millioner kroner - og med i hatten følger der også et sommerhus i norsk bjælkestil på 78 kvadratmeter.

Stedet er dog ikke kun for dem, der bare gerne vil væk fra menneskemylder og støjende naboer - også for naturelskeren er der noget at komme efter. Ifølge salgsopstillingen fra liebhavermæglerkæden Lützau, der har øen til salg, er der nemlig også et rigt fugleliv på øen og gode muligheder for at begive sig ud med fiskestangen - da der gode fiskemuligheder i strømmene omkring øen.

 

Langt til naboerne


Til trods for at Danmark rummer over mere end 400 navngivne øer - er det ikke så ofte, at de små landområder i hel forstand rammer boligmarkedet.

Boliga.dk har således bare kendskab til et enkelt salg af en hel dansk ø i løbet af de senere år: men det endte til gengæld også med en handel, der kostede køberne intet mindre end 21.435.000 kroner, da de tilbage i 2016 satte underskriften på købskontrakten til øen Egholm ud for Skælskør.

Egholm bød ligeledes på et rigt dyreliv og mulighed for jagt, og var dog forbundet til fastlandet med en dæmning. De nye ejere af Masnedø Kalv skal derimod finde sejllejlighed. Øen er nemlig ikke forbundet til Sjælland.

Er ti millioner kroner mere end din pengepung kan klare – kan du også nøjes med et beløb nær det halve – hvis du vel at mærke også kan nøjes med en halv ø.

Svelmø ved Faaborg i Det Sydfynske Øhav er nemlig også udbudt til salg for øjeblikket, men her får man altså kun det, som mæglerbutikken Estate Kim Toftdahl, der har øen til salg, beskriver som ”den bedste del” af øen.

 

Se Masnedø Kalv her


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga