ANNONCØRINDHOLD
04. aug. 2019

Værd at vide om investering af sommerhus i Danmark


Danskerne er begyndt at elske den danske sommer og natur. At holde en staycation: blive herhjemme, slappe af og hygge med familie og venner. Især lækre danske sommerhuse er det helt store feriehit. Samtidig er tendensen for at blive hjemme og holde ferie i Danmark kun støt stigende.


Derfor er lige nu et godt tidspunkt at overveje at købe et sommerhus. Som en din egen ultimative feriebolig, men også som en investering der giver profit.


Her er et godt tip at få hjælp af en god sommerhusportal, som kan annoncere dit hjem til kommende lejere. I den sammenhæng kan du besøge dette link. Her hjælper de både med gratis annoncer og betalingsannoncer, så du kan få udlejet din nye, gode investering.



Danskerne elsker at holde ferie i Danmark


Det er blevet en stor trend at holde ferie i Danmark. At vi danskere bliver hjemme frem for at opsøge det store udland. At nyde de danske strande, de danske skove og at nyde al den anden skønne natur, som vi har herhjemme. At nemt kunne opleve dette sammen med familie og venner. At kunne stresse af og hvile,  i stedet for at stå i lange køer for at opleve diverse antikke monumenter sydpå. 


Samtidig er vi danskere blevet mere bevidste om vores klimabelastning. At vi ikke behøver at tage på en flyrejse flere gange om året, når vi selv har de skønneste strande og hyggeligste sommerhuse at besøge. Alle undersøgelser viser, at danskerne i stigende grad tager på ferie inden for de danske grænser. Derfor er lige nu et fantastisk tidspunkt at investere i sommerhus, så du både har din egen private feriebolig, men også en profitabel investering. 



Det skal du vide om køb af sommerhus og udlejning 


Når du køber et sommerhus, er det en god idé at lave noget forberedende arbejde. Skal I selv også nyde af sommerhuset, er det en god idé at have jeres egne behov in mente. For eksempel spørge jer selv, hvor meget plads, I har brug for og hvilke faciliteter der skal være. Hvor skal det ligge? Skal det være ved skov, strand eller ferieby? Skal det være nyt og smart eller gammelt og hyggeligt? Hvor mange gæster skal der være plads til? 


For at kunne købe sommerhus i Danmark, skal du have haft en fast bopæl i Danmark tidligere, og have boet i Danmark sammenlagt fem år eller mere. Den danske stat har nemlig et ønske om, at det primært er danskere der ejer sommerhuse her i Danmark, og ikke udlændinge. Vi har også noget der hedder Sommerhusreglen, hvor der står, at det kun er danske statsborgere som må eje sommerhuse i Danmark. 


Der er også regler for udlejning af sommerhuse. Du må opholde dig i dit sommerhus ubegrænset fra 1. Marts til 31. Oktober.  Fra den 1. November og til slutningen af februar, må du kun have kortvarige ophold - sammenlagt halvdelen af vinteren. En god idé er at få hjælp af et bureau som Sommerhusportalen.dk, som kan hjælpe med god og effektiv udlejning. Med hjælp herfra skal du ikke selv jagte kunder, og der er også stor hjælp at hente med prissætning, SKAT, forsikring, og udlejningsregler.