25. jan. 2024

Vandskade i lejlighed: Må udlejer tilbageholde mine penge?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik Høpner

Vi lejede i august 2023 en lejlighed. Nøglerne fik vi den 24. august. Den 5. september fandt boligselskabet ud af, at der var en vandskade i bygningen. Vores og 3 andre lejligheder havde skader. Boligselskabet fik opsat varmeblæsere i de 4 lejligheder. Varmeblæserne kørte fra den 5. sep. til den 15. oktober. Strømmen til varmeblæserne blev taget fra hver enkelt lejlighed.


Vi betalte derfor vores – alt for høje – elregning for september rettidigt den 1. november og vores – igen alt for høje – elregning for oktober har vi betalt rettidigt den 1. december.


Boligselskabet vil ikke give os pengene før de modtager penge fra deres forsikringsselskab. Det drejer sig om ca. 4300 kr.


Kan det være rigtigt? Håber du kan give et råd.


Venlig hilsen
C


 

!: Kære C

Ud fra det beskrevne lyder det til, at vandskaden udelukkende skyldes udlejers forhold, og at I ikke kan bebrejdes noget i forbindelse hermed.


Udlejer har tillige pligt til at vedligeholde ejendommen forsvarligt, og derfor er det udlejers ansvar, at vandskaden udbedres, og også udlejer, der afholder udgifterne hertil. Strømmen til affugterne burde i første omgang slet ikke være blevet trukket fra jeres lejemål.


Det er velkendt, at affugtere er enormt energiforbrugende, og der er derfor som oftest bimålere herpå, der kan registrere, hvilken andel af strømmen, der er brugt til affugtning. Boligselskabet skal betale denne udgift, da den ved urette er påført jer som lejere, og det bør ikke udskydes til, at boligselskabet har modtaget penge fra deres forsikring.


Med venlig hilsen
Henrik Høpner


 

Stil dit eget boligspørgsmål HER