Nyhedsbrevet Bolignyt

Kan udlejer bestemme, at jeg ikke må tage min dyre cykel op i lejligheden?

Skrevet af Boliga.dk (4. april 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Kan udlejer bestemme, om jeg må tage min dyre cykel ind i min lejlighed? Her er et uddrag af den nye husorden:
Cykler må ikke medtages i elevator og må heller ikke medtages i lejlighed.

Elevatoren forstår jeg, men der er ikke noget belæg for at bestemme, hvad jeg må tage ind i min lejlighed...

Mvh
B

!: Hej B

Det er som udgangspunkt udlejer, der fastsætter husordenen i ejendommen.

Der er nogle regler, der giver beboerrepræsentationen mulighed for selv at medvirke til at udarbejde husordenen og stille krav om ændringer.

Hvis der ikke er en beboerrepræsentation i din ejendom, må du efter min opfattelse acceptere den husorden, udlejer er kommet med.

Det er en sjældent set regel i en husorden, men noget kunne tyde på, at udlejer har dårlige erfaringer med cykeltransport i elevator, og hvis ikke elevator benyttes, så på trappeopgangen.

Jeg forstår godt, at du gerne vil sikre din dyre cykel, men efter min opfattelse kan udlejer godt stille kravet, da en transport af cykler op og ned ad trappen dels kan være til gene for øvrige lejere i ejendommen, dels også kan skade opgangens vægge mv.

Hvis der er tale om en meget dyr cykel, kan du måske prøve at tale med udlejer - enten om at få stillet et ekstra kælderrum til rådighed, eller høre, om du kan få en tilladelse trods husordenens bestemmelse.

Det har naturligvis også noget at gøre med, hvor ofte du slæber cyklen op og ned ad trappen, for et alternativ kunne være, at du argumenterede med, at du tog cykelhjulene separat op i lejligheden og tog stellet mv. separat op i lejligheden.

Jeg tror, at en venlig henvendelse til udlejer forhåbentlig kan løse problemet.

Mvh.
Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.