Foto: Danbolig Hornbæk // Foto: Home Rørvig // Foto: LokalBolig Liseleje
21. Okt. 2020

Beskedent budget: Her er de billigste sommerhuse i de dyreste områder 


Højsæsonen på sommerhusmarkedet - som i år er nået nye, vilde højder med voldsomt mange handler i løbet af sommeren - er ved at være slut.


Med de kolde måneders kommen falder tempoet, og det er også her, at man plejer at kunne spare lidt ekstra penge på sit sommerhuskøb, men særligt i de attraktive områder har den store efterspørgsel givet priserne et ordentligt nøk opad.


Det skriver boligvisningssitet Boliga.dk.


Det betyder også, at man nu skal give mellem 30.000 og op til 47.000 kroner pr. kvadratmeter for en feriebolig i landets mest eftertragtede og dyreste sommerhusområder: Tisvildeleje, Skagen, Hornbæk, Rørvig og Liseleje.*


Men selv i de populære områder, er der billigere sommerhuse til salg, som nogle steder er halvt så dyre som alle de andre:


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg HusDe billigste sommerhuse i de fem dyreste områder


Tisvildeleje:  Strandgårdshaven 12Foto: Danbolig Hornbæk


I feriebyen Tisvildeleje på Sjællands nordkyst er salgspriserne eksploderet i år: Sommerhuskøberne er gået fra i gennemsnit at betale 39.000 kroner pr. kvadratmeter i 2019 til næsten 47.700 kroner i år.


Men på Strandgårdshaven kan du købe et sommerhus for langt mindre: Her er et 60 kvadratmeter stort hus - tæt på stationen og 10 minutter fra stranden - til salg for 1.595.000 kroner, hvilket er en kvadratmeterpris på 36.250 kroner - og dermed det billigste sommerhus, der lige nu er til salg i området.Se sommerhuset her 

 

2. Skagen: Tranevænget 10


I Jylland er det sommerhusområdet omkring Skagen, der hiver de store priser hjem: I år har køberne givet omkring 41.200 kroner pr. kvadratmeter for de solgte ferieboliger.


Men på Tranevænget i den lille stationsby Hulsig, kan man slippe afsted med halvt så meget for  et klassisk sort træsommerhus med fire værelser. Det er nemlig til salg for 1.345.000 kroner, som er knap 20.700 kroner pr. kvadratmeter.Se sommerhuset her 

3. Hornbæk: Jupitervej 31Foto: Danbolig Hornbæk


Det 77 kvadratmeter store 60'er-sommerhus på Jupitervej ligger i den nordsjællandske kystby Hornbæk, hvor sommerhuskvadratmeterpriserne er de tredje højeste i landet, ifølge Boliga.dk.


Huset, som ligger på en grund med udsigt til marker, er til salg for 1.795.000 kroner, hvilket svarer til omkring 23.300 kroner for hver kvadratmeter og altså et godt stykke under områdegennemsnittet på 39.400 kroner pr. solgte sommerhuskvadratmeter.Se sommerhuset her 

RørvigÆblevangen 1 Foto: Home Rørvig


Kvadratmeterprisen på det grå træsommerhus på Æblevangen udenfor Rørvig i Odsherred er halvt så stort, som gennemsnittet for solgte sommerhuse i området, der lyder på 31.250 kroner.


Det 71 kvadratmeter store hus, som ligger på en solrig grund ikke langt fra stranden, er til salg for 995.000 kroner og koster dermed lige over 14.000 kroner for en kvadratmeter.Se sommerhuset her 

5. Liseleje: Nansensvej 6Foto: LokalBolig Liseleje


Fritidshuset på Nansensvej midt i sommerhusområdet i Liseleje på Sjællands nordlige kyst er til salg for 2.195.000 kroner, hvilket gør det til det billigste i området. Det oplyser Boliga.dk.


Hver af de 71 kvadratmeter skal dermed koste dig lige omkring 30.900 kroner - hvilket er ret tæt på - men dig over de gennemsnitlige salgspriser for området, der lyder på 30.770 kroner.Se sommerhuset her 

*Boliga.dk har opgjort de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på fritidshuse solgt i 2020 (01/01-15/10) fordelt på postdistrikter og fundet de billigste sommerhuse til salg målt på kontante udbudspriser i de fem dyreste områder.


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Del det på