Foto: Boliga.dk
25. Apr. 2021

Få en tryg bolighandel: Boliga.dk gør boligrapporter gratis Næsten 50.000 huse, 14.500 sommerhuse og godt 17.000 ejerlejligheder har fået nye ejere, siden vi skiftede 10’erne ud med 20’erne – og langt flere af dem end tidligere sælges for summer, der er højere end udbudsprisen.

Når man investerer hele sin opsparing og ofte gældsætter sig for en betydelig sjat mere, er det væsentligt at være sikker på, at drømmehuset forbliver som sådan, når man er rykket ind, og at der ikke ligger lurende farer i undergrunden eller ved første styrtregn.

Derfor har boligsitet Boliga.dk netop gjort sine to boligrapporter: Køberrapporter og Vurderingsrapporter gratis for alle brugere. I rapporterne kan man dels få et detaljeret indblik i særlige risici ved den bolig, man har i kikkerten, og dels få en vurdering af ejendommens værdi.

- Vi har givet vores brugere gratis adgang til rapporterne, fordi vi gerne vil vende tilbage til en lidt mere klassisk Boliga-model, hvor vi samler al vigtig køber-information om boligerne og lægger det åbent frem, uden at man skal have dankortet op ad lommen, siger Laust Farver, der er direktør for Boliga.dk.

- Det er fuldstændig afgørende for en tryg bolighandel, at boligkøberne har adgang til uafhængig information om priser og risici ved ejendommene. Forudsætningen for, at man kan stille de rigtige spørgsmål, når man skal handle bolig, er, at man har adgang til oplysninger om ejendommens pris, tilhørende skoledistrikt, vandstanden og støjniveauet på matriklen og en lang række andre væsentlige oplysninger om boligen og området. Her er man som køber dækket supergodt ind ved at læse de to rapporter.
KøberrapporterRapporten giver et detaljeret indblik i en masse forhold omkring boligen. I den kan du finde elementer som niveauet af det kræftfremkaldende stof Radon og miljøgiften PCB. Du kan se, om der er meget trafikstøj, øget risiko for at grunden bliver oversvømmet ved eksempelvis skybrud eller om området plages af indbrud.


Derudover kan du også læse om kommunen, ejendommen ligger i: Hvordan er sundhedsniveauet? Trives eleverne i områdets folkeskoler? Hvordan er kommunens økonomi?Vurderingsrapporter Rapporten giver et indtryk af prisen på den ejerbolig, du har indtastet adressen på. Ejendommen behøver ikke være udbudt til salg.


Ud fra blandt andet boligens areal, udviklingen i kvadratmeterpriserne i området og sammenlignelige boligsalg i nærområdet beregnes en samlet prisvurdering af ejendommen, som du som køber kan bruge som et pejlemærke for boligens værdi.


Gå til Boligrapporter  ➤


Del det på