ANNONCØRINDHOLD
05. aug. 2019

Har du et overblik over de forskellige varmeløsninger i hjemmet?


Ofte tager vi til takke med den varmeløsning der er i det hjem, vi overtager. Vi sætter os ikke ind i de forskellige muligheder der findes, når det kommer til opvarmning i hjemmet. Det burde vi til gengæld, hvis vi vil være effektive og have en forståelse for løsningen, hvad den gør, og hvad den koster. Derfor har vi spurgt Dansk Varme Service om, hvilke løsninger de har til billig og effektiv varme i hjemmet.



Solenergi


Med et solvarmeanlæg får du termisk solvarme. Det er en solfanger med et rørsystem, hvori der løber en væske. Disse rør er forbundet til en varmtvandsbeholder, som derefter afgiver varme. Denne varme kan dermed bruges til opvarmning af dit hjem, men også til opvarmning af varmt brugsvand.


Du kan også få solvarmeanlæg blot til brugsvand. Dansk Varme Service anbefaler et solvarmeanlæg, hvis du har et gammelt gas- eller oliefyr der trænger til at blive skiftet. Et solvarmeanlæg er nemlig en mere miljøvenlig løsning. 



Oliefyr


Det siges, at et oliefyr ikke er særligt miljøvenligt. Dette er også aktuelt, når det kommer til vores gamle oliefyr. Til gengæld findes der i dag flere miljøeffektive løsninger inden for dette produkt. Her er oliefyret blevet mere effektivt, og udnytter derfor olien meget bedre. Dog er det stadig ikke en CO2-neutral løsning.



Naturgasfyr


Naturgas er også en lidt mere udskældt metode, når det kommer til de gamle udgaver. På grund af en voksende klimabevidsthed. Til gengæld er gas det mest miljøvenlige fossile brændstof. Derfor er det ofte mere CO2-venligt end et oliefyr eller ren elvarme. Det fungerer ved at brænde naturgas af, og denne varme kan opvarme vand i radiatorer, gulvvarme eller brugsvand. Naturgas kan også bruges til opvarmning under madlavning. 



Træpilleanlæg


Dansk Varme Service kalder et træpilleanlæg for det mere naturlige alternativ. Det er også et grønnere tiltag frem for el, gas eller oliefyr. Det er også et godt alternativ, hvis du alligevel skal udskifte dit oliefyr. Det kræver nemlig ikke de store ændringer andet end en udskiftning af fyret. Når du bruger træpiller, skal du huske at fjerne asken på en ugentlig basis. Til gengæld er der mange penge at spare. 



Varmepumper


Varmepumper har tidligere været udskældt, og kun henvendt til sommerhuse. Sådan er det til gengæld slet ikke i dag. Markedet for varmepumper er nemlig blevet revolutioneret. Det er nemlig blevet super effektivt og ikke mindst meget billigt.


Det kan være en stor investering, men anlæggene er effektive og besparende. Der findes tre forskellige muligheder inden for varmepumper. Den vi kender fra sommerhuse er en luft-til-luftvarmepumpe. Her har du et anlæg hængende på væggen indenfor, der blæser varm luft ud. Nogle kan også fungerer som aircondition. Dette er den billigste form for varmepumpe, men egner sig bedst til sommerhuse uden for megen opvarmning.


Det findes også en luft-til-vandvarmepumpe, som transformerer luften til varme til varmt vand i radiatorer eller gulv, og ikke mindst også varmt brugsvand. Sidst men ikke mindst findes der jordvarme, som er den mest effektive varmepumpe, men også dyrest. Den udnytter varmen i jorden, og omformer dette til varme i din radiatorer, i dit gulv og i din hane. 

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga