Foto: Presse
16. Aug. 2020

Hvad er HAY, og hvem sælger det? Alt du skal vide om HAYHvis du blot er det mindste designinteresseret, så bør du holde et særligt vågent øje på danske HAY. HAY har nemlig med deres nytænkende og farverige møbler og accessories udviklet sig til at blive en vaskeægte dansk designsensation, der på elegant vis har formået at tage imod faklen efterladt af klassisk danske møbeldesign. Læs videre her, hvor du vil blive indført i HAYs innovative og smukke univers – og samtidigt blive en smule klogere på dette verdensberømte danske brand.

 

HAY - Den spæde begyndelse


Eventyret med HAY tog sine første spæde skridt tilbage i 2002, hvor ægteparret Mette og Rolf Hay stiftede firmaet – og det har ikke stået stille lige siden. Den originale vision med HAY var at give verden elegant skandinavisk design i topkvalitet til en betydeligt mere overkommelig pris, og dette er en filosofi som stadig fastholdes den dag i dag – og muligvis nøglen til HAYs verdensomspændende succes. Denne designmæssige tankegang har med årene resulteret i en lang række innovative og smukke kollektioner, der ganske enkelt har blæst brandets nærmeste konkurrenter af banen.

 

Fra Danmark og ud i verden


Det der startede som en lille and i den danske andedam har med årene spredt sig som ringe i vandet; og man må nok sige at anden (lad os for en god ordens skyld kalde anden for HAY) har fået mod på at tage sig en svømmetur i internationale farvande. Udover flagskibsbutikken i København, så kan du nemlig finde en HAY butik i både USA, Canada, Portugal, Storbritannien og mange andre lande. Det er nemlig ikke kun danskerne der elsker HAY, men såmænd også resten af verden. Især deres nu klassiske ”About a Chair” stol nyder en uhørt stor popularitet i udlandet, og er således blevet fast inventar i mange udenlandske hjem, der netop er blevet forelsket i HAYs minimalistiske skandinaviske designstil.

 

Altid på forkant med trenden


Som moderne designikon har HAY bestemt været i stand til at komme konkurrenterne i forkøbet, når det kommer til at udvikle nye kollektioner der passer perfekt til tidens trend. En af de væsentligste grunde til at HAY som brand hele tiden har været i stand til at forny sig selv er, at de har valgt at indgå et samarbejde med en række af de mest spændende unge designere fra både Danmark og ikke mindst det store udland. Dette tiltag har været stærkt medvirkende til at HAY til dags dato bliver ved med at skabe møbler og accessories til moderne hjem, der ikke blot efterligner de seneste tendenser indenfor design – men i stedet bliver efterlignet af andre. Når dette så er sagt, så fokuserer HAY ikke kun på ungt møbeldesign, men tager også hatten af for fortidens store danske designere. HAY har nemlig også genskabt Børge Mogensens klassiske J41- og J42-stole, der i sin tid blev designet til den danske brugsforening FBD – og på denne måde introduceret en helt ny generation til denne klassiske danske møbeldesigner.

 

Accessoires i alle regnbuens farver


Hvis man skal prøve at sætte en finger på det der gør HAY anderledes end andre designbrands, så er det nok deres tilgang til farver og unikke mønstre der vil springe én i øjnene. Især deres mange flotte accessories fungerer som klasseeksempel på dette, hvor der virkelig males med den brede pensel rent farvemæssigt. For uanset om det drejer sig om sofapuder, sengetøj, gulvtæpper, opbevaringskasser eller kontorartikler, så vil hele farvehjulet blive taget i brug. HAYs farverige univers er nemlig en væsentlig afvigelse fra det traditionelt set relativt diskrete nordiske design – men guderne skal vide at det fungerer på allersmukkeste vis hos HAY. HAY accessories er nemlig et hårdt tiltrængt og ungdommeligt pust farve i vores ellers minimalistiske boligindretning, og kan virkelig være med til at få indretningen i hjemmet til at bevæge sig ind i det 21 århundrede.

 

Elegance og naturlige materialer


Men HAY smider naturligvis ikke traditionen ud med det varme badevand. Prøv blot at tage et kig på en hvilken som helst af deres elegante og smukke møbelkollektioner. Du vil nemlig hurtigt opdage, at HAY er langt mere end blot flotte farver. Der produceres nemlig også møbler i mere rå og strømlinede materialer, såsom f.eks. stål eller naturtræ, der desuden fungerer helt perfekt i samspil med alle de mere farverige møbler og accessories fra HAY.

 

Altid den bedste kvalitet hos HAY


Selvom HAY møbler på ingen måde bærer det samme prismærke som en Arne Jacobsen stol eller en Wegner sofa, så skal du på ingen måde lade dig snyde. Der produceres nemlig kun møbler af overordentligt god kvalitet hos HAY. Dette skyldes først og fremmest, at der hos HAY udelukkende anvendes de bedste materialer til at producere deres møbler og accessories; og måske det bedste ved det hele er at når du køber et HAY møbel, så kan du være sikker på at det gives prioritet til miljøet.

 

Miljøet i førersædet


HAY har altid gjort en pointe ud af at bære deres miljømæssige ansvar udenpå ærmerne, hvilket har resulteret i en stræben efter altid at producere produkter, der lever op til alle de grønneste standarder – og derfor under samtlige trin i løbet af produktionsprocessen, der i vid udstrækning udelukkende foregår indenfor Europas grænser. HAY forsøger nemlig også at udvise social ansvarlighed ved kun at samarbejde med firmaer, der behandler deres ansatte anstændigt.

 

Hvor kan jeg så købe HAY?


Som du nok kan se efter endt læsning, så er HAY ikke som alle de andre firmaer. Dette skyldes ikke blot deres unikke møbler og accessories med rod i den nordiske designtradition, men ikke mindst den store prioritet der gives til grøn og bæredygtig produktion. Så hvis du efter endt læsning skulle føle trang til at shoppe HAY, så bør du absolut tage et smut forbi trendyliving.dk. For her vil du ikke blot finde et fremragende udvalg af HAY møbler og accessories til en skarp pris; du vil oven i købet også nyde godt af dag til dag levering og en solid prisgaranti.

Så hvad venter du på? Køb HAY her.
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga