Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
14. Sep. 2021

Kan jeg eje og leje en bolig på samme tid?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Hej Henrik, 


Jeg er ejer af en bolig.


Jeg ønsker at leje en bolig ved siden af til eget brug. Må jeg det?


Jeg har så ingen lejeindtægt, men hvilke andre udgifter vil der være i forbindelse med leje af bolig?


Med venlig hilsen, 


R


 

!: Kære R, 


Udgangspunktet er, at boliger ikke må stå ledige. Hvis en bolig står ledig i en længere periode, har kommunen ret til at anvise en lejer til boligen, derfor kan du risikere - medmindre du vælger selv at leje din ejerbolig ud - at kommunen vil anvise en lejer til denne. 


Det er sjældent, at det sker, og det afhænger også af, hvilken kommune du bor i. Populært sagt; jo større kommunen er, jo større er sandsynligheden også for, at kommunen vil benytte sig af den anvisningsregel, der gælder. 


Du kan eventuelt drøfte det med den tekniske forvaltning i kommunen, hvori boligerne ligger, for at høre om de har en praksis for det. Hvis du vælger at udleje din nuværende bolig, er der ingen problemer. 


Med hensyn til udgifter til lejebolig, er der - udover husleje - de sædvanlige løbende vedligeholdelsesforpligtelser ifølge kontrakten og naturligvis udgifter til drift; det vil sige el, vand og varme.


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga