14. mar. 2023

Lejlighed er mindre end angivet: Hvem har ansvaret?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Vi har for nylig købt en ejerlejlighed/ideel anpart.

Som vi mistænkte, er lejlighedens bruttoareal desværre betydeligt mindre end angivet ved salg og på BBR; cirka 10 kvadratmeter.

Vi spurgte mægleren i forbindelse med købet, om antal kvadratmeter ikke var angivet for højt, men han svarede blot, at den uanset hvad skulle købes som beset. Salget gik meget hurtigt og til en kvadratmeterpris på cirka 50.000 kroner.

Problematikken bliver kun forværret af udsigten til de nye ejendomsvurderinger - hvorfor vi bør rette BBR - men det har vi ikke råd til, da værdien vil falde betydeligt, og vi ikke regner med at skulle bo her i mange år.

Er der nogen mulighed for at klage/få nedsættelse af prisen på grund af sælger/mæglers ansvar for korrekt kvadratmeteropgørelse?

Med venlig hilsen,

S

 

!: Kære S,

Jeg tror desværre ikke, at der er noget at gøre. Specielt fordi I selv var opmærksomme på problemet i forbindelse med købet. I skulle have krævet en opmåling, så I vidste præcis, hvad I købte.

I forhold til, at du beskriver det som ejerlejlighed og en ideel-anpart, kan jeg det også have en betydning, om det er det ene eller det andet.

Ideelle anparter opdeles ikke på samme måde som ejerlejligheder. De har et såkaldt ejerlejlighedskort, hvor arealet bliver angivet.

Men fordi I har været opmærksomme på problemet, før I købte, tror jeg ikke, at I vil kunne komme igennem med et krav over for sælger eller ejendomsmægler.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga