17. jan. 2023

Må en udenlandsdansker købe en lejlighed til udlejning i Danmark?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Jeg er udenlandsdansker og bor altså ikke i Danmark i øjeblikket, men jeg har intentionen om at vende tilbage på et tidspunkt – mere specifikt til København, hvor jeg kommer fra.

Derfor overvejer jeg at investere i en lejlighed og udleje den indtil den dag, jeg selv har brug for boligen.

Må man som udenlandsdansker gerne købe en lejlighed med det formål at udleje den?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen,

A

 

!: Kære A,

Du må som udenlandsdansker gerne købe fast ejendom i Danmark, men du skal være meget opmærksom på, om det kan have indflydelse på din status som udenlandsdansker.

Hvis du køber en lejlighed og udlejer den, er det altså vigtigt, at du reelt og formelt ikke har mulighed for at benytte den, når du er i Danmark. Du skal derfor sørge for, at den er udlejet, og der er andre tilmeldt folkeregisteret på adressen

Jeg vil anbefale, at du drøfter det indgående med en revisor, så du ikke kommer i klemme i forhold til din udenlandsdanskerstatus.

Der er enkelte boliger, hvor der ikke er bopælspligt. Sådan en kan du også som udenlandsdansker købe, men her er det til gengæld vigtigt, at den ikke bliver udlejet og der ikke er nogen tilmeldt folkeregisteret på adressen, for så mister den sin status som en lejlighed uden bopælspligt.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner