24. maj 2023

Må jeg blive boende i min lejebolig, mens jeg renoverer mit nye hjem?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Jeg har lige købt en dejlig bolig, som skal renoveres, før jeg kan flytte ind.

Kan jeg blive i min lejebolig mens renoveringen står på?

Med venlig hilsen,

B

 

!: Kære B,

Politikerne i Danmark har for mange år siden bestemt, at helårsboliger skal anvendes til helårsbeboelse.

Der er nogle regler, der gør, at man ikke må have flere helårsboliger til egen benyttelse, medmindre der er tale om midlertidige forhold.

Det kan for eksempel være, at man vil sælge sin bolig og er flyttet ind i en anden, og så ejer man selvfølgelige begge boliger, indtil den første er solgt.

Det kan også være ligesom I din situation, hvor en helårsbolig er under renovering og derfor ikke kan bruges, og du derfor bliver boende i den bolig, som du har lejet.

Din udlejer kan ikke ophæve dit lejemål, så længe du rent faktisk bor der: Det vil sige, at det er der, hvor din tilværelse rent faktisk udgår fra, og hvor du er tilmeldt folkeregisteret.

Du kan risikere, at kommunen - hvor den nyindkøbte bolig, der skal renoveres, er beliggende - på et tidspunkt vil komme efter dig og kræve, at nogen skal bo i boligen, men en sædvanlig renoveringsperiode vil naturligvis være tilladt.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga