23. jan. 2024

Må udlejer hæve huslejen grundet højere afdrag på sit lån?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Min udlejer har varslet huslejestigning på 250 kr. om måneden. pga. bl.a. højere afdrag på hendes realkreditlån. Kan hun gøre det?


Med venlig hilsen
B.

 

!: Kære B.

Lejeloven indeholder en række regler for, hvornår udlejer med hjemmel i loven kan hæve huslejen. Det er blandt andet, hvis omkostningerne til at drifte ejendommen stiger, hvis der sker stigninger i skatter og afgifter på ejendommen, hvis inflationen stiger mv. Alle disse er udefrakommende forhold, der påvirker niveauet af lejen. Din udlejers afdrag på realkreditlån er ikke en udefrakommende faktor, og det er det klare udgangspunkt, at din udlejer selv må bære risikoen for, hvordan hun afvikler sine lån. Svaret er derfor, at nej – din udlejer kan ikke hæve din husleje med 250 kr. om måneden grundet afdrag på realkreditlån.


Med venlig hilsen
Henrik Høpner


 

Stil dit eget boligspørgsmål HER