Den tidligere bestyrelsesformand i VKR Holding og Velux Lars Erik Kann-Rasmussen bor ud til Søllerød Sø i Holte. Foto: semithus.dk/Blom
19. Jan. 2011

Her bor Danmarks milliardærer 

 

 

Glem for en gangs skyld Nordsjælland.


For mens det bakkede og naturskønne område nord for hovedstaden sædvanligvis er en magnet for landets millionærer, foretrækker mange af de rigtig, rigtig rige at bosætte sig i udkantsdanmark.


Boliga har gennemgået tinglysningspapirerne blandt Danmarks 10 rigeste personer, og her kan man se, at kun tre ud af de 10 mest velhavende danskere bor nord for København.


Listen er baseret på Berlingske Nyhedsmagasins opgørelse over de rigeste danskere i 2010.


10. Familien Kirk Johansen, Kirk Kapital. Formue: 7,5 milliarder kr.


Den ene gren af Lego-familien er bl.a. repræsenteret ved Gunhild Kirk Johansen, der blev købt ud af Lego-koncernen i 2007 og ejer Kirk Kapital sammen med sine tre sønner Casper, Morten og Anders.


Gunhild Kirk Johansen kunne snildt opkøbe de fleste af de udbudte luksusvillaer på den nordsjællandske kyststrækning, men hun har i stedet bosat sig i en luksusvilla på Nederager i Vejle Øst. Ifølge BBR-oplysningerne er der tale om en villa på 418 kvadratmeter.


Se luftfoto af boligen her


Foruden luksusvillaen i Vejle og adskillige ejendomsbesiddelser i bl.a Hedensted, Frederikshavn og Vejle købte hun en villa i Skagen i juli 2010 for 4,2 millioner kroner.


Se den gamle salgsopstilling her


9. Hanni Toosbuy Kasprzak, Ecco Holding. Formue: 11,1 milliarder kr.


3,45 mio. kr. kostede det Hanni Kasprzak at købe det 362 kvadratmeter store hestestutteri, som er omgivet af marker til alle sider, i Haderslev i 1997. Det er også her, hun har adresse.


Se satellitfoto her (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


Hanni Kasprzak, der er datter af Ecco-imperiets grundlægger, Karl Toosbuy, ejer derudover en ejendom klos op ad Aabenraa Fjord. Den betalte hun blot 1,2 mio. kr. for, også i 1997.


Se satellitfoto her (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


8. Familien Louis-Hansen, Coloplast. Formue: 14 milliarder kr.


En af tre multimilliardærer på top 10-listen, som har valgt at bosætte sig nord for København, er Coloplast-hovedaktionæren og arving Niels-Peter Louis Hansen.


Den 63-årige erhvervsmand optrådte sidste år som nr. 655 på det amerikanske finansmagasin Forbes' liste over dollar-milliardærer med en formue på ca. otte mia. kr., og nogle af de mange penge har han brugt på en 413 kvadratmeter stor bolig på Vedbæk Strandvej på den nordsjællandske guldkyst. Luksusvillaen ligger direkte ud til Øresund.


Se luftfoto af boligen her


Desuden ejer han flere ejendomme i Randers, Frederikshavn og Mariagerfjord Kommune.


7. Familien Clausen, Danfoss. Formue: 16,3 milliarder.


Jørgen Mads Clausen er en populær skikkelse i Sønderjylland, hvor han har bopæl, og hvor den verdensomspændende virksomhed Danfoss har hovedsæde.


Den 62-årige bestyrelsesformand i koncernen skal vel nærmest have et kompas med for at finde rundt i sin villa i Sønderborg, der har 17 værelser fordelt på 1060 kvm.


Stueetagen er på 711 kvm, tageetagen på 349 kvm og kælderen på 426 kvm. mens grunden er på over tre hektar.


Fra boligen er der udsigt over Flensborg Fjord.  


Se satellitfoto af den imponerende ejendom (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


Jørgen Mads Clausen har også ejendomsbesiddelser i Varde, København og derudover i Gentofte, hvor han i 2006 købte en luksusvilla for 15,6 mio. kr.  


Se luftfoto af Gentofte-boligen her


6. Lars Larsen, Jysk Holding. Formue: 17,5 milliarder.


Dynekongen med det knap så kendte mellemnavn 'Kristinus' er registreret med ikke færre end 25 ejendomme, som alle ligger i Jylland.


Siden 1984 har den 62-årige milliardær boet i Silkeborg-området på Svejbæk Søvej, hvor hans 311 kvadratmeter store luksushus ligger lige ned til Borresø.


Se satellitfoto af boligen - (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


Husene på Svejbæk Søvej hører til i den dyre ende med priser, der ligger mellem 3-7 mio. kr.


5. Familien Due Jensen, Grundfos. Formue: 20,2 milliarder kr.


Pumpeproducenten Grundfos' bestyrelsesformand, Niels Due Jensen, er blandt Jyllands rigeste mænd, og en del af pengene har han valgt at investere i 10 ejendomme rundt om i landet.


Due Jensen har dog selv valgt at bosætte sig i Bjerringbro, hvor han i 1998 købte Ormstrup Gods og flyttede ind med sin kone Minna.


Hele herligheden kostede 30 mio. kr., og sidenhen har Grundfos-chefen gennemrenoveret ejendommen. For pengene har han og konen blandt andet adgang til 678 kvadratmeter bolig, mens den private skov både er åben for parret og almenvellet.  


Se satellitfoto af godset (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


4. Familien Holch Povlsen, Bestseller. Formue: 24,6 milliarder kr.


Tøjmilliardæren Troels Holch Povlsen ejer flere ejendomme i Danmark, bl.a. Gyllingnæs Gods i Odder, hvor han også har folkeregisteradresse.


Den 287 kvadratmeter store ejendom overtog han i 1996 fra Codan-bossen Peter Zobel, der i stedet flyttede til godset Bækkeskov ved Præstø.


Gyllingnæs Gods kostede Holch Povlsen 55 mio. kr., mens så fik han også udsigt over havet.


Se satellitfoto af godset (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


3. Familien Kann Rasmussen, VKR Holding (Velux). Formue: 24,7 milliarder kr.


Storaktionær  Lars Erik Kann-Rasmussen ejer ni grunde og ejendomme rundt om i landet, men juvelen i samlingen er luksuspalæet på Søvej i Holte, som han købte for knap syv mio. kr. i 2004.


Boligen nord for København ligger med front med Søllerød Sø, hvor nogle af landets mest fashionable ejendomme hører til.


 Lars Erik Kann-Rasmussen forvalter sammen med sine søskende en af Danmarks største formuer, der dog er for størstedelens vedkommende er båndlagt i to fonde. Kann-Rasmussen selv menes at være god for over tre mia. kr.


Se luftfoto af luksusboligen i Holte


2. Familien Kirk Kristiansen, Kirkbi og Kirkbi Invest. Formue: 34,2 milliarder.


Lego-dynastiets overhoved, Kjeld Kirk Kristiansen, skønnes personligt at være god for over 10 mia. kr.


Kjeld Kirk Kristiansen, 63, har ikke benyttet de mange penge til at købe ind på ejendomsmarkedet - i hvert fald ikke i eget navn, hvor han blot er registreret med to tinglysninger, én på hans nuværende bolig i Skovparken i Billund, og én på et hus på  Martinsvej på Frederiksberg, hvor han i 2006 betalte fire mio. kr. for at overtage boligen.


Hans nuværende bopæl på Skovparken i Billund breder sig over 480 kvadratmeter og ligger i kort afstand af Lego-land og lufthavnen.


Se satellitfoto af boligen (tryk på 'satellit' i højre side af kortet)


 1. Mærsk Mc-Kinney Møller, A.P Møller Mærsk, 125,4 milliarder.


97-årige Mærsk Mc-Kinney Møller har opkøbt det halve af Mosehøj-kvarteret i Charlottenlund nord for København, hvor han også selv bor.


Den aldrende hr. Møller har 670 kvadratmeter bolig, der blandt andet dækker over ni værelser, tre badeværelser og et stort køkken. Grunden er på over 13.000 kvadratmeter.


Mærsk Mc-Kinney Møller er ikke typen, der inviterer pressen indenfor til en sludder og en rundtur, så oplysningerne om hans hjem er sparsomme. Men hans tidligere chauffør Erik Bergmann har i bogen "Chauffør for Hr. Møller" givet et sjældent indblik i, hvordan Danmarks rigeste mand har indrettet sig i etplans-villaen i Charlottenlund.


Bl.a. fremgår det, at der ikke er dørtrin mellem rummene, da det ville have besværliggjort hans nu afdøde kone Emmas bevægefrihed i kørestolen.


En indendørs swimmingpool sørger for, at Mærsk kan få sit daglige morgenbad, og fra poolen kan han skue udover sin grund, der er perfektionistisk indrettet med et græstæppe som lærredet på et billiardbord.


Se luftfoto af villaen her


Fik du læst:


Her er de dyreste villaer i din landsdel


Millionrabat på Uffe Holms luksusvilla


Disse huse sælger bedst

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga