Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
21. Sep. 2021

Ulovlige elinstallationer i lejebolig: Hvem skal jeg melde det til?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Hej Henrik, 


Jeg skriver, da jeg har boet til leje i en bolig, hvor elinstallationer er ulovlige.


Hvem kontakter jeg for at melde dette?


Med venlig hilsen, 


C


 

!: Kære C, 


I første omgang vil jeg anbefale, at du kontakter din udlejer for at gøre opmærksom på problemet, og hvis din udlejer mod forventning ikke vil reagere, vil jeg anbefale, at du herefter tager kontakt til huslejenævnet, så de kan give udlejer et påbud om at bringe tingene i orden.


Ulovligt er et stærkt ord, og du skal efter min opfattelse sørge for at sikre, at du har den nødvendige dokumentation på plads, særligt hvis du benytter dig af ord som ulovligt eller lignende.  


Der er mange forskellige regler, og noget som var lovligt, da det blev opført, men måske ikke ville være det i dag, kan derfor fortsat godt være lovligt.   


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga