Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
14. Jan. 2020

Vi har fået væggelus: Er det lejer eller udlejer, der skal betale bekæmpelsen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Jeg skriver til dig, da vi har fået konstateret væggelus i vores lejelejlighed. Udlejeren siger, at det er os, som skal stå for betaling af, at der har været én ude at sprøjte. Der skal også én ud at sprøjte hele ejendommen, da væggelusene kan sprede sig.

Jeg har fortalt udlejer, at jeg har læst et sted, at det er hans ansvar at få én til at komme ud og sprøjte. Hvem har ansvaret for udgifterne til at få væggelusene fjernet?

På forhånd tak,
Med venlig hilsen
C

!: Kære C

Væggelus er desværre et fænomen fra fortiden, der er ved at komme retur. I henhold til en tidligere regel i lejeloven har udlejer forpligtelsen til at sørge for bekæmpelse af væggelus og også til at afholde udgiften. Reglen blevet skrevet ud af loven i 1979, men det fremgår af forarbejderne til loven, at der ikke var ønske om ændring af reglen, men at den – på det tidspunkt – var uaktuel. Hvis du har handlet uagtsomt eller ansvarspådragende, kan udlejer vælge at anlægge sag mod dig, men det vil være meget vanskeligt for udlejer at føre beviset.

Det forhold, at hele ejendommen skal bekæmpes for væggelus, er jo også et meget godt eksempel på, at det er umuligt at konstatere, hvem der har bragt væggelusene ind i ejendommen.

I bør meddele udlejer, at han skal stå for betalingen - og derudover vil det nok være en god ide at undersøge, hvordan man i øvrigt bekæmper væggelusene, så de ikke kommer tilbage.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på