Foto: Boliga.dk (Kortforsyningen/SDFE Skråfoto)
01. Okt. 2021

Vild pris: Kæmpe sommerhushandel er den dyreste nogensinde


Selvom tempoet på boligmarkedet er gået et hak ned i gear efter mere end et år med fuld fart på, bliver der stadig slået prisrekorder.


For et par måneder siden indtog salget af en ejerlejlighed i København pladsen som den dyreste nogensinde med en pris på hele 30 millioner kroner, og nu melder en vild sommerhushandel i Nordsjælland sig på banen som endnu en topscorer.*


Det skriver boligmediet Boliga.dk.


Havudsigt har det med at føje nogle nuller til boligpriserne, men selv på det marked er det alligevel en pengepung af mere end almindelig rummelig kaliber, som køberen af den rekorddyre feriebolig har haft fremme:


Sommerhuset, som ligger i første række til vandet på Kystvej i Hornbæk, er nemlig blevet solgt for 40 milllioner kroner - uden at have været udbudt offentligt til salg på boligmarkedet inden.


Udover udsigten til Øresund har den nyslåede sommerhusejer fået 472 kvadratmeter bolig fordelt på ni værelser.


 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet
Slaraffenland for dyre sommerhushandler


Sidst, der blev slået en prisrekord på sommerhusmarkedet, var tilbage i 2007 - og dengang var det den selv samme feriebolig på Kystvej i Hornbæk, der stod bag bedriften, viser Boliga.dks salgshistorik.


Her skiftede huset hænder for 36 millioner kroner, hvilket på det tidspunkt var det højeste beløb en sommerhushandel endnu havde præsteret på det danske boligmarked.


Nordsjælland er generelt det sted i landet, der henter de allerstørste beløb, når det gælder ferieboliger. De ti handler, der igennem tiden har indbragt de højeste priser, ligger allesammen i landsdelen nord for hovedstaden.


Her er sommerhuse i både Hornbæk og kystbyen Tisvildeleje blevet solgt for astronomiske beløb på mellem 23 millioner og nu helt op til 40 millioner danske kroner - en førsteplads, der umiddelbart får lov til at stå lidt endnu. 


Ifølge Boliga.dk lyder det dyreste til salg-skilt på et sommerhus udbudt offentligt til salg i øjeblikket på 28,5 millioner kroner - hvilket altså er et godt stykke fra den nye prisrekord.Se de dyreste sommerhuse på markedet her


 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet


*Boliga.dk har kendskab til og data for alle tinglyste bolighandler foretaget siden 1992, der er kun medtaget almindelig frie salg i statistikken.

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga