12. jan. 2024

Boligjagt: Det søgte danskerne på i 2023Skrevet af: Christian Yttergren | cty@boliga.dk

I jagten på den perfekte bolig går danske boliginteresserede ikke kun efter antallet af værelser og kvadratmeter. Danskerne vil have et ekstra frirum i hjemmet, og det afspejles i den overvældende søgning efter boliger med en altan i 2023.

Det skriver Boliga.dk, som har samlet de ord, som danskerne hyppigst taster ind i fritekstsøgningen, når de er på udkig efter et nyt hjem.

 

Altan hitter blandt danskerne 


1.336.849 millioner søgninger.

Så mange gange søgte Boligas brugerne på ”altan” i deres boligjagt i 2023. Det er en stigning på 102 % fra forrige år, hvor ”altan” havde 661.146 tusinde søgninger.

Interessen for altan er også noget, som mæglerne kender til ude i marken:

"Vi oplever tydeligt, at vores kunder ønsker en altan i deres bolig. De kan faktisk fravælge en bolig, hvis den ikke har en altan, eller endda gå på kompromis med boligens størrelse for at få det ekstra frirum, som en altan giver. Jeg tror, at fremtidens boliger vil have endnu mere fokus på udemiljø i boligen. Her er en altan afgørende", siger Thomas Bo Jensen, indehaver af Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING Aarhus.

LÆS OGSÅ: Missionshus, mølle og søndagsskole: Her er nogle af landets mest specielle boliger til salg

I København ser man også lignende tendens:

"Altanen giver en følelse af at være udenfor, selvom man er hjemme. Og boligen føles også større, når man har en altan. Vi oplever også, at flere ejerforeninger vil have altaner. Så fremtiden ser lys ud for boligsøgende, der drømmer om en altan", siger Ulrik Skiffard, indehaver af Nybolig Østerbro & Nordhavn i København.

LÆS OGSÅ: Mæglerboom: Liebhavermæglere stormer frem

Altan er dog langt fra det eneste, som boligsøgende søger efter. Se Boligas top 10 over mest benyttede søgeord i 2023 nedenunder.

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga