ANNONCØRINDHOLD
26. maj 2020

Derfor bør du overveje at flytte i rækkehus



Rækkehuse er blevet mere populære med årene, og det er der gode grunde til. Med et rækkehus får du det bedste af begge verdener. Du får en lav vedligeholdelsesgrad, som hvis du boede i lejlighed, men du har stadig egen have, som hvis du boede i et parcelhus. Der er altså gode grunde til at overveje at flytte i et rækkehus, hvis du skal finde et nyt sted at bo.

Du kan let finde et nyt rækkehus inde på forskellige boligportaler, lige meget hvor i Danmark du bor. Klik her og se rækkehusene, hvis du søger i områder omkring Østjylland.

 

3 fordele ved at bo i rækkehus


Der er mange fordele, som følger med, når du bor i rækkehus. Det er derfor værd at overveje, om det er nogle fordele, som har betydning for dig. Her er et bud på 3 fordele, som du kan nyde godt af, hvis du bor i rækkehus.

  1. Mindre havearbejde: Du får fordelen ved at have en have, men fordi rækkehuse er tæt placeret og der er et mindre grundareal, er det ofte en lidt mindre have. Det betyder, at du slipper for at bruge meget tid på havearbejde. Det kan være en fordel, hvis du godt kan lide at have en privat have, men ikke bryder dig om at skulle ordne og holde den ved lige hele tiden.

  2. Lavere ejendomsskat: Fordi rækkehusene ligger tæt op ad hinanden, kommer der helt automatisk et mindre grundareal af huset. Det betyder, at du skal betale mindre i ejendomsskat end ved en større bolig. Det kan være en fordel, hvis du alligevel ikke har brug for alt for meget plads og gerne vil spare lidt penge.

  3. Lav varmeregning: Fordi rækkehusene ligger tæt op ad hinanden, er det let at holde på varmen i det enkelte det hus. Det giver lavere varmeudgifter, hvilket betyder, at du ikke skal betale lige så meget til din varmeregning. Det er en fordel, hvis du gerne vil spare lidt penge.


Disse typer bør overveje et rækkehus


Selvom der er mange fordele ved at bo i rækkehus, er det ikke alle, som har lige stor gavn af det. Nogle typer er klart mere oplagte, når det kommer til køb af rækkehus.

Det er for eksempel oplagt at overveje et rækkehus, hvis I er et ungt par, som ikke føler jer helt klar til at købe et stort parcelhus men gerne vil lidt væk fra den travle bymidte. På den måde er et rækkehus et perfekt kompromis, fordi I får rolige omgivelser uden at skulle investere i en større bolig.

Et rækkehus kan også være en oplagt mulighed for seniorer. Det kan være, at du har mistet overskuddet til at passe et stort hus og have, men ikke har lyst til at give helt op på det og flytte i en lejlighed. Med et rækkehus, får du muligheden for at beholde en have og et hus, men uden at skulle bruge helt så mange kræfter på vedligeholdelse.