16. apr. 2024

Første kvartal 2024: Det viser udbudstalleneSkrevet af: Christian Yttergren | cty@boliga.dk

De seneste udbudstal fra Boliga har kastet lys over en betydelig udvikling på det danske boligmarked. Sammenligningen mellem første kvartal i 2024 og samme periode året før afslører bemærkelsesværdige ændringer på tværs af forskellige boligtyper.Villaer i kraftig stigning på 18% i udbuddet
Det ser ud til, at villaer er i høj kurs, da udbuddet af disse boliger er steget markant med 18% i første kvartal 2024 sammenlignet med året før.

Læs: Nybolig indtager tronen som Danmarks største mæglerkæde

Ejerlejligheder og rækkehuse også i vækst
Ligeledes viser tallene en positiv tendens for ejerlejligheder og rækkehuse, der oplever en stigning på henholdsvis 10% og 9% i udbuddet.

En eksplosiv stigning på 49% i udbuddet på fritidshuse
Mens villaer og lejligheder stiger, er det fritidshusmarkedet, der virkelig skiller sig ud med en imponerende stigning på hele 49% i udbuddet.

Læs også: Nye udbudstal for marts: Sådan er boligmarkedet lige nu

Nedgang i udbuddet af andelsboliger, landejendomme og helårsgrunde
På den anden side er der en nedadgående tendens for visse boligtyper. Udbuddet af andelsboliger, landejendomme og helårsgrunde er alle faldet, med fald på henholdsvis 5%, 15% og 14%.

Læs: Sarah Zobel sælger liebhavervilla for 17.9 millioner kroner

Positive tendenser for villalejligheder og fritidsgrunde
Trods nedgangen i visse kategorier oplever udbuddet af villalejligheder og fritidsgrunde en positiv stigning på henholdsvis 13% og 12%.