30. jan. 2024

Det betyder Nordic Waste-katastrofen for boligmarkedetSkrevet af: Christian Yttergren | cyt@boliga.dk

En katastrofe af episke proportioner har ramt lokalområderne nær Ølst, og dens indvirkning på boligmarkedet tegner sig som en dystopisk fremtid for de berørte områder.

Læs også: Dansk fodboldtræner sælger millionvilla

Ismir Mulalic, boligmarkedsekspert, ph.d., og lektor ved CBS på Økonomisk Institut, kaster lys over de potentielle konsekvenser ved Nordic Waste-katastrofen.

”Nordic Waste-katastrofen kommer til at påvirke lokalområderne nær Ølst meget negativt. Boligpriserne vil falde drastisk, og efterspørgslen på boliger vil være meget lav i mange år frem. Industrien og erhvervslivet vil også forsvinde, og området bliver meget dødt fremover, ligesom man har set før i mange dele af udkantsdanmark,” forklarer boligmarkedseksperten.

Udviklingen stopper
Den potentielle dramatiske nedgang i efterspørgslen og den mulige forsvinden af industri skaber en usikker fremtid for boligmarkedet i de berørte områder.

”Vi vil nok opleve, at lokale fra områderne nær Nordic Waste vil søge mod Randers. Mange af dem arbejder her, og deres børn går i skole i byen. Derfor kan vi forvente, at priserne på boliger i Randers vil stige, fordi efterspørgslen bliver større,” siger Ismir Mulalic.

Læs også: Her er eksperternes bud på boligmarkedet i 2024

Fremtidsperspektiver
Selvom katastrofen vil have en umiddelbar negativ indvirkning, mener Ismir Mulalic, at der kan opstå en form for gentrificering med tiden.

”Som årene går, vil flere også glemme denne katastrofe. Og med stor sandsynlighed vil man opleve en gentrificering i lokalområderne nær Nordic Waste og Ølst. Boligpriserne kommer til at være lave, og det vil mange potentielle købere finde attraktivt,” fortæller forskeren fra CBS.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga