Villaen her slog sidste år rekorden som den dyreste villahandel nogensinde. Foto: Boliga.dk (Kortforsyningen/SDFE Skråfoto)
03. Mar. 2021

Flere milliondyre hushandler? Det skal du forvente af boligmarkedets næste ti år


10’erne startede ud i efterdønninger af Finanskrisen, der fik priserne på det danske boligmarked til at rasle ned, og endte omvendt med et marked i opsving - der under coronapandemien fik tilført yderligere ilt.


I øjeblikket er der således opsving på det danske boligmarked med stigende priser og stor efterspørgsel for at købe en af de få boliger, der er udbudt til salg i øjeblikket. 


Men som lært af tidligere hændelser på boligmarkedet, kan den slags ændre sig - også op til flere gange i løbet af en årrække. I den forbindelse er der særligt nogle ting, som kommer til at have betydning for det marked, vi om ti år - i 2031 - kan kigge tilbage på - og som altså kan få betydning for dit boligkøb. 


Det skriver boligmediet Boliga.dk.


- Renterne kommer til at have stor betydning. Hvis de pludselig stiger, vil det bremse de opadgående boligpriser og i sidste ende få dem til at falde. Boligskattereformen, som er blevet udskudt til 2024, vil ikke påvirke markedet synderligt på landsplan, men i nogle af det dyrere områder, som ejerlejlighedsmarked i København, kan det få stor betydning, siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.


 - Hvis renterne omvendt bliver ved med at være lave, boligpriserne bliver ved med at stige, og der er stor optimisme på boligmarkedet, så er det klart, at der kan komme nogle selvforstærkende mekanismer i spil, som lige pludselig kan blive vendt til prisfald - i stil med det vi så i nullerne, siger han til Boliga.dk. 

 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg HusTi år med kæmpehandler


De seneste ti år har budt på flere bolighandler, der er gået igennem for svimlende millionbeløb. Salgene har været af en sådan kaliber, at tre af de fem dyreste hushandler, der nogensinde er foretaget i landet, nu har været siden 2011  - og ét salg har endda slået alle historiske rekorder.

Det skete sidste år, da en villa ved vandet i Vedbæk nord for København blev solgt for 150 millioner kroner - den dyreste salgspris på et hus nogensinde. Det skriver Boliga.dk


Udover det er de dyreste hushandler siden 2011, alle villaer, som er blevet solgt for 50, 60 og 70 millioner kroner, beliggende langs kysten nord for København. 


Det er beløb, som de færreste danskere har eller overhovedet kan forestille sig at betale for drømmehjemmet, men ikke destomindre er chancen for, at vi kommer til at se flere af den slags kæmpehandler i løbet af de næste ti år, store. Det fortæller Christian Hilligsøe Heinig:


- Selvom ti år er en lang periode, hvor der både kan ske op- og nedture på boligmarkedet, skal man huske, at boligpriser har en tendens til at stige over tid, fordi lønninger og priserne også stiger. 


- De rigtig store handler plejer at finde sted i højkonjunktur-perioder, hvor der er en stor betalingsvillighed hos køberne, som har mange penge mellem hænderne. Så over en ti-årig periode er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se rigtig mange store handler på boligmarkedet; og rekorderne kan også godt stå for fald.


I første omgang bliver det dog coronaens faste tag i samfundet, virkningen af vaccinationerne og eventuelle nye mutationer, der kan være afgørende for boligmarkedets fremtid:


- Hvis vi her i indledningen af 20’erne ikke kommer rigtig fri af corona, så vil det før eller siden kunne resultere i en mere traditionel økonomisk recession, hvor almindelige boligkøbere også kan blive ramte, siger Christian Hilligsøe Heinig.Her de fem dyreste bolighandler de seneste 10 år


150 millioner kroner: Egtoftevej 11, Vedbæk (2020)


70,5 millioner kroner: Onsgårdsvej 39, Hellerup (2018)


66 millioner kroner: A N Hansens Vej 38, Hellerup (2020)


65 millioner kroner: Taarbæk Strandvej 24, Klampenborg (2016)


58 millioner kroner: Vedbæk Strandvej 484, Vedbæk (2015)


I 2008 og i 2010 blev der solgt en villa på Hambros Alle i Hellerup og en villa på Vedbæk Strandvej i Vedbæk for henholdsvis 75 og 70 millioner kroner. De to villaer udgør sammen med ovenstående top-handler fra 2020 og 2018 de dyreste huse, der nogensinde er solgt i Danmark.


 Se landets dyreste boliger til salg lige nu her


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Del det på