Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
19. Jul. 2021

Fremleje: Må jeg modernisere lejligheden, mens lejer stadig bor der?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik,


Jeg er ny ejer af en fremlejet ejerlejlighed i Kastrup. Nuværende lejer er 84 år og har boet der siden 1957 og har dermed en lejekontrakt fra 1960’erne. Jeg ønsker dog at istandsætte lejligheden med blandt andet nyt køkken og badeværelse.


I en allonge til lejekontrakten fra 2019 står der: ”der må ikke ske ændringer i det lejede, så længe lejer bor i lejemålet - medmindre det sker efter aftale med lejer. Herunder må der f.eks. ikke foretages moderniseringer, som ændrer det lejedes karakter eller udtryk.”


Er dette muligt at gøre rent juridisk imens lejer stadig er boende?


Bh.


K


 

!: Kære K, 


Normalt er det muligt for en udlejer af foretage moderniseringer af lejligheder og derigennem også afkræve lejerne en huslejeforhøjelse. 


Reglerne er meget komplicerede og der er flere forskelige undtagelser. Blandt andet har det betydning, hvor lang tid man har ejet lejligheden, før man har mulighed for at fortage indgribende moderniseringer.


I din konkrete situation har du på baggrund af den allonge, som er udarbejdet i 2019, efter min opfattelse ikke mange muligheder - netop fordi det skal ske efter aftale med lejeren. Man har med allongen ville beskytte lejeren mod, at der ville ske moderniseringer. 


Hvis du vil gennemføre moderniseringerne, tror jeg heller ikke, at du skal regne med, at lejer og lejers rådgiver vil acceptere nogen form for lejeforhøjelse, og så er det sikkert ikke så interessant på nuværende tidspunkt. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på