31. jan. 2023

Gælder regler om kæledyr også for den nye ejer?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik.

Hvis man sælger sin ejerlejlighed, og der ikke står noget i vedtægterne eller husordenen om, at der ikke må holdes husdyr, er det så også de regler, der gælder for køber?

Hvis ejerforeningen efter underskrevet købsaftale - men før overtagelsen – laver om på vedtægterne på en generalforsamling, så det ikke længere er tilladt at holde husdyr, hvordan er køber så stillet?

Ejendomsadministrator har sat kryds i ”ja” i ejerlejlighedsskemaet ved spørgsmålet om, der må holdes husdyr i ejerlejligheden og tilføjet, at dette dog ikke er endelig bekræftet af bestyrelsen.

Mvh.

A

!: Kære A,

Hvis der ikke fremgår et forbud mod kæledyr i vedtægterne, er der som udgangspunkt tilladelse til at holde dem i lejligheden, men spørgsmålet kan også være reguleret i ejendommens husorden, der ikke er tinglyst.

Hvis man ændrer væsentligt på ejernes anvendelse af deres lejlighed, kræver det en beslutning på en generalforsamling.

Hvis du sælger lejligheden, og der afholdes generalforsamling før overtagelsesdagen, indeholder de normale vilkår i en købsaftale en bestemmelse om, at den nye ejer på dine vegne skal have mulighed for at møde og afgive stemme på generalforsamlingen. På den måde får den nye ejer indflydelse på beslutningen.

Hvis administrator er i tvivl, bør du afklare dette, således en køber ved, hvilke regler, der gælder for fremtiden.

Desuden er der, når der indføres forbud mod kæledyr, normalt overgangsregler, der indebærer, at ens kæledyr ikke skal aflives, men at man til gengæld ikke må afskaffe sig i et nyt, når det nuværende afgår ved døden. Førerhunde vil som altid være undtaget for forbuddet.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga