ANNONCØRINDHOLD
28. nov. 2020

God belysning giver boligsalg om vinteren



Står du også og skal sælge din bolig i den mørke tid på året? Mange boligsælgere oplever, at det kan være svært at gøre boligen indbydende til fremvisning for potentielle købere på denne tid af året. Der er mørkt mange timer, og vejret hjælper ofte ikke den gode stemning på vej.

Løsningen til salget kan imidlertid være at fokusere på god belysning af boligen.

 

Hvorfor virker god belysning


Når man skal sælge sin bolig om vinteren, kan det ofte være lidt svært at finde på, hvordan man skal gøre boligen salgsklar. Om sommeren kan en gang maling af stakittet, en nyslået græsplæne eller friske blomster i potteplanterne på terrassen være med til at gøre førstehåndsindtrykket indbydende, når boligen skal vises frem for potentielle købere. Alle disse tricks er dog svære at bruge og fremhæve om vinteren.

I stedet kan du bruge belysning som en oplagt mulighed for at få boligen til at fremstå lys, varm og imødekommende, mens for lidt eller forkert lys kan have den omvendte effekt. Samtidig vil kreative måder at bruge lyset komme mere til sin ret, når der er lidt gråt eller mørkt udenfor, og dette er noget, de potentielle købere lægger mærke til.


Hvilken type lys bør du vælge


Har du besluttet dig for at ville investere i noget belysning for at gøre din bolig klar og mere attraktiv til salg, er her hjælp og inspiration at hente.

Når man taler om belysning til boligen, er der ingen tvivl om, at LED i dag er førende teknologi på markedet. Her kan du få billige produkter, der holder længe og giver et lækkert lys. Derfor vil vi koncentrere os om produkter indenfor denne kategori.


Forskellige LED produkter til forskellige behov


Når du skal ud og undersøge mulighederne og vælge de helt rigtige LED produkter til din bolig, er der nogle produkter, som er meget populære, som du bør tage et kig på.


LED armaturer


LED armaturer er lukkede armaturer med indbygget LED, som bruges i dag i stedet for gammeldags lysstofrør. Mange bruger dem i garagen eller hvis man har større rum eller haller. LED armaturløsningerne på markedet i dag er typisk lækre i designet og kan serieforbindes med nem tilslutning, så man via ét lampeudtag kan videreforbinde en række LED armaturer. Så har du en mørk garage eller carport, så kan du overveje LED armaturer.


LED strips


LED-strips (eller LED bånd) er eksploderet i popularitet. Da de kan bøjes, kan de fx monteres rundt i kanten på loftet eller give lækre effekter under møbler, skabe og trapper. De er billige og kan typisk fås på metermål, så du kan få lige den længde, du har brug for. LED strips er derfor oplagte til at fremhæve de bedste dele af din bolig på en kreativ måde.


Smart home


Smart home dækker over styring af bl.a. belysning og elektriske apparater i hjemmet via fx fjernbetjening eller app på telefonen. Efterhånden er teknologien blevet rigtig god, og man kan sammenkoble sine ting på rigtig mange måder. Det er en kategori som tidligere var mest for lidt nørdede type, der gik op i teknik, men i dag er det blevet super nemt at komme i gang, og derfor vinder smart home mere og mere frem til styring af fx LED lys i hjemmet. Typisk taler denne type løsning til manden, der elsker elektronik, og går du denne vej, så sørg for at mægleren kan vise, hvordan det fungerer, under fremvisningen.


LED spots


I dag bygger man stort set ikke nye boliger, uden at LED-spots er en central del af rumbelysningen. Ved at opsætte LED spots i din egen bolig, får du boligen til at fremstå mere moderne. De fåes i dag med diskrete profiler, typisk i hvid eller alu, og giver et super godt blødt lys i rummet, hvis man vælger nogle gode LED pærer. Husk at overveje en dæmpbar løsning hvor man gerne vil kunne skrue op og ned for lysstyrken. Igen et oplagt salgstrick, som mægleren kan vise under fremvisningen.

 

Hvor skal man købe LED produkter til boligen?


Det kan være svært som boligejer at få overblik over LED markedet. Der findes så mange produkter og løsninger, at man nemt bliver forvirret og taber overblikket.

Det kan være en god idé at vælge en LED forhandler, der har styr på LED belysning og LED produkter. Mange butikker og byggemarkeder har i dag LED-produkter på hylden, men ofte ved de butiksansatte ikke mere om produkterne, end hvad der står på emballagen. Det kan give problemer, når du gerne vil vide, hvilket LED lys, du skal vælge i en given situation, og hvor meget lys du har brug for (antal lyskilder, lumen pr. lyskilde, rummets inddeling etc.).

Derfor kan det være en god idé at købe LED belysning hos en anerkendt forhandler med speciale i belysning. Her kan det være en god idé at kigge på nettet. Her er alting mere gennemsigtigt, og du kan ved hurtig søgning på Google finde et hav af gode forhandlere og løsninger. Én af dem, som får topkarakter på Trustpilot er danske PlusLED, som sælger til både private og erhverv via deres webshop. De har et bredt udvalg af de mest populære LED produkter til meget konkurrencedygtige priser, og via supporten kan man hurtigt få hjælp og et samlet tilbud.

Husk at rådføre dig med en el-installatør eller elektriker, hvis du er i tvivl om, hvad du selv må sætte op, og hvad der kræver en fagmand, så du sikrer, at tingene bliver udført korrekt og forsvarligt.

Forhåbentlig har artiklen givet dig inspiration til at komme ud og se på de mange belysningsmuligheder til at gøre din bolig vinter salgsklar.