16. mar. 2021

Gulvene i min lejlighed ryster: Hvad skal jeg gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik, 


Jeg vil høre, hvordan jeg tackler, at gulvene ryster voldsomt i min lejlighed på anden sal, når der er aktivitet i lejligheden under mig på første sal. Det er enormt stressende og generende. 


Jeg har boet her i knapt ni år. Her er meget lydt og jeg rejste støjproblemet – som er blevet værre efter en ny beboer er flyttet ind nedenunder - allerede tilbage i august 2013, hvilket resulterede i en tilstandsrapport, bestilt af bestyrelsen.


I tilstandsrapporten fremgår det tydeligt, at der er problemer med bjælkelaget i etageadskillelserne og det anbefales at understøtte eller forstærke det.  Jeg har med henvisning til rapporten igen kontaktet bestyrelsen med henblik på undersøgelse og udbedring.


Men jeg har en fornemmelse af, at der igen er "dømt syltekrukke", selvom vi har en rigtig god økonomi i foreningen.


Kan I mon anbefale mig, hvad jeg skal gøre. Jeg er rimelig desperat og min krop er i konstant alarmberedskab.


På forhånd tusind tak.


Med venlig hilsen, 


L


 

!: Kære L, 


Jeg forudsætter, at der er tale og om en andels- eller ejerlejlighed. I begge tilfælde skal du kræve, at foreningen får udbedret skaderne, da bjælkelaget vil være omfattet af foreningens – det vil sige den fælles – vedligeholdelsespligt. 


Du kan overveje at bringe det op på en generalforsamling og sætte forslag om, at udbedringen vedtages som et nødvendigt vedligeholdelsesarbejde, men du kan også vælge at udtage stævning mod foreningen med påstand om, at foreningen skal få arbejdet udført. 


En sådan sag vil kræve syn og skøn for at fastslå, hvad der skal udføres, hvis ikke det allerede fremgår af den tilstandsrapport, du omtaler. 


Det er heldigt, at foreningen har en god økonomi, men de ville under alle omstændigheder – selvom økonomien var dårlig - være forpligtet til at sikre, at ejendommen er ordenligt vedligeholdt. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner