Foto: EDC Poul Erik Bech, Randers C // Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Thomas Risager
19. Feb. 2021

Håndværkertilbud vinder frem: Her er boliger med plads til gør-det-selv-drømmen 

Det seneste år har danskerne tilbragt langt mere tid hjemme end ellers - og den øgede tid indenfor hjemmets fire vægge har sat gang i mange bygge- og gør-det-selv-projekter.


Og det lader også til at have givet boligkøberne blod på tanden; i hvert fald er interessen for de såkaldte “håndværkertilbud” steget.


Det skriver boligmediet Boliga.dk.


I jagten på et nyt hjem har de boliginteresserede nemlig søgt tre gange så meget på ordet "håndværkertilbud" i fritekstsøgningen på Boliga.dk i 2020 - som de gjorde året før.

Også hos ejendomsmæglerne kan de mærke, at efterspørgslen efter håndværkertilbud er steget flere steder i landet. Det fortæller Signe Poulsen, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos ejendomsmæglerkæden Danbolig:


- Riften er så stor nogle steder, at flere kunder står på venteliste for at få besked om det næste ledige håndværkertilbud. Den stigende efterspørgsel hænger i mange tilfælde sammen med, at coronanedlukningen har frigivet mere tid og overskud til større projekter. Det har fået flere til at finde værktøjskassen frem og kaste sig over gør-det-selv-projekter, siger hun til Boliga.dk.


- I det nuværende marked med stigende priser er køberne samtidig optimistiske i forhold til, at det kan betale sig at investere i et renoveringsprojekt. Udfordringen er snarere at få fingrene i et håndværkertilbud, for det er i øjeblikket mange købere i markedet og et lavt udbud af boliger.

I øjeblikket er der 119 boliger til salg, som har fået mærkatet “håndværkertilbud" i salgsopstillingen hos landets ejendomsmæglere. Fra huse, der trænger til lidt maling og måske nogle nye vinduer, til de helt store projekter, hvor der skal både fantasi og knofedt til at skabe et beboeligt hjem.


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg HusHer er tre vilde håndværkertilbud til salg netop nu


Gammelt missionshus med potentiale 


Foto: EDC Poul Erik Bech, Randers C

Den store sal med højt til loftet, et kors og plateau til kor lægger ikke skjul på den funktion, som ejendommen Ved Dammen i Råby oprindeligt har haft: Et missionshus.


Det gamle, røde murstenshus fra 1830, som ligger lige ved gadekæret i den lille by nord for Randers, har dog senest været brugt til blandt andet pilefletkurser og som antikvariat.


I dag kan du dog købe ejendommen - og gøre den til din egen - for 945.000 kroner.  På grunden ligger også et lille gult hus, som I dag er lejet ud.Se ejendommen her

Gymnastiksal og landsbyskole-idyl


Rundt omkring i landet findes der flere gamle landsbyskoler, som for længst har mistet deres oprindelige funktion. En af dem ligger på Bubbelvej udenfor Hurup i Thy.


Det er stykke tid siden, at det røde murstenshus, der blev bygget i 1912, har fungeret som skole for områdets børn. Men den gamle gymnastiksal er stadig bevaret - oveni de i alt 220 kvadratmeter bolig, som ejendommen i dag rummer  med plads til alle gør-det-selv-projekterne.


Ejendommen er udbudt til salg for 695.000 kroner.Se ejendommen her


Overflod af plads i tidligere asylcenter


Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Thomas Risager

Udenfor Hjørring i Nordjylland er der på Rønnovsholmvej en kæmpe ejendom til salg med plads til de helt store byggeprojekter.


Den gammel skole, som også blandt andet har været behandlingshjem og asylcenter, har over 1.400 kvadratmeter bolig, 50 værelser og tre hektar jord at gøre godt med.


Alt sammen er udbudt til salg for 2.850.000 kroner.Se ejendommen her 

 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Del det på