ANNONCØRINDHOLD
12. jun. 2020

Har du også lige bygget nyt hus? Sådan tager du hånd om udendørsarealerne


Der er mange fordele ved selv at bygge et hus. Når du selv bygger hus sikre du nemlig at alt i huset er præcis som du ønsker det, og du får derfor et hus som passer perfekt til dig og din familie eller partner. Dog er der efter huset står klar stadig en del arbejde tilbage, og dette er især når det kommer til udendørsarealerne, som oftest ikke bliver rørt overhovedet af byggefolkene. Derfor står du selv med en del arbejde i haven, og det kan hurtigt virke en smule uoverskueligt, hvilket det dog langtfra er, hvis du griber det an på den rigtige måde.Sørg for at gøre din kommende have plan


Efter byggeriet er slut, er det meget normalt at haven ikke altid står snorlige. Her kan der både være huller i jorden, men også store knolde, som gør jordstykket meget ujævnt.


Står du med sådan et jordstykke, og ønsker du at det skal blive til en have, kan det være nødvendigt at plane jorden. Alt efter om der er tale om bakker eller huller, kan du selv med lidt snilde plane haven. Dette gør du ved helt simpelt at fylde hullerne op med jord. Alt efter hvor stor knolden eller bakken er, kan det være nødvendigt for dig at leje en minigraver, til at gøre arbejdet.


Til at fylde hullerne ud, findes der en lang række forskellige jordtyper som er særlig gode til dette. Og du kan undersøge om topdressing eller harpet muld kunne være en løsning for dig. Forskellen på de to typer er overordnet set, om der er tilsat gødning til jorden eller ej.Tag stilling til om du selv vil så dit græs eller om du vil anvende rullegræs


Efter du har sørget for at det jorden omkring dit hus er helt plan, kan du begynde at overveje hvordan du vil have lavet din græsplane. Til dette er der forskellige løsninger.


Du kan enten vælge selv at så græsplænen, dette er en lidt længere proces, hvor du skal vente på at græsset selv vokser op. Herudover kan du risikere at der kommer nogle huller eller steder hvor græsset ikke vokser op, før efter noget tid.


En anden hurtigere løsning er at anvende rullegræs. Dette er græs som allerede er spirret, og som kommer i større ruller, dette medfører at du ikke behøver vente på at din plæne vokser op, og du har en flot græsplæne med det samme. Ønsker du også selv at bruge rullegræs, kan du finde et pristjek her.Start med at plante dine planter i krukker


Haven kan hurtigt se noget tom ud, og der er mange træer, blomster og buske du ikke kan plante før din græsplæne er planet og lagt, hvilket kan tage en rum tid. For stadig at have noget spændende at se på, er det derfor altid en god ide at plante nogle blomster i krukker, som hjælper til blandt andet hyggen.

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga