Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
19. Okt. 2021

Hvordan køber man sig ind i sin ægtefælles hus?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik, 

Min kone og jeg er gift, og hun ejer et hus. Der er underskrevet en ægtepagt på, at det vi har med ind i ægteskabet af værdier, kan vi også tage med ud. Lige nu betaler jeg husleje, men vi vil gerne overgå til, at jeg køber mig ind i huset.


Huset kostede cirka 2,8 millioner kroner for fem år siden og min kone skylder cirka to millioner i huset. En vurdering på nuværende tidspunkt vil nok ligge på cirka 3,2 millioner kroner for huset. 


Jeg har ikke penge til at købe halvdelen kontant. Hvordan køber man sig løbende ind i sin ægtefælles hus? Håber du kan hjælpe med lidt råd.


Med venlig hilsen, 


M


 

!: Kære M, 


Der er flere forskellige måder, det her kan løses på. Din hustru kan forære dig halvdelen af huset mod, at du eksempelvis er medskyldner på gælden i huset. 


Der kan også optages et nyt lån i huset, hvor din hustru får provenuet for halvdelen og I i fællesskab afvikler gælden til kreditforeningen/banken.


Det er ikke noget, I selv bør rode med. Så jeg anbefaler, at I kontakter jeres pengeinstitut for at høre, om det overhovedet er økonomisk muligt, at du kan blive godkendt som låntager i huset, og når det så er på plads, at I kontakter en advokat, der kan hjælpe jer med at få papirerne udformet på den rigtige måde. 


Der er som sagt flere løsninger, og der er mulighed for, at nogle af dem kan gøres med en lav tinglysningsafgift i forhold til en normal ejendomshandel. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga