04. okt. 2022

Hvordan sikrer jeg, at mine børn arver lige meget?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

Jeg har en dejlig kæreste, der er en del yngre end mig. Vi er ved at flytte sammen i mit hus – og der kan måske på sigt også komme et barn. Jeg har allerede en voksen datter fra et tidligere forhold.

Jeg vil gerne have, at min kæreste kan blive boende i mit hus – men at min datter arver lige så meget som et eventuelt nyt barn – hvis jeg dør før min kæreste – hvilket jeg jo nok gør.

Men jeg er meget usikker på reglerne: Hvis vi forbliver kærester, arver børnene vel det hele ligeligt, omvendt hvis vi bliver gift, vil det nye barn arve mere af min formue, fordi det også arver fra min kone/barnets mor.

Hvordan sikrer jeg, at børnene får det samme, når jeg og min kæreste ikke er her mere?

Overvejer at droppe alle tanker om giftermål og flere børn, fordi det er så kompliceret. (Joke).

Hilsen,

T

!: Kære T,

Tak for dit spørgsmål. Det er godt, at du gør dig den slags tanker. Desværre ses det ofte, at man skyder sådanne ting, til det er for sent.

Det, du og din kæreste skal gøre, er hver især at skrive ned, hvad for en situation I gerne vil have, og så skal I derefter tale grundigt om det indbyrdes.

I kan også være nødsaget til at involvere din voksne datter i overvejelserne, og under alle omstændigheder bør I få advokatbistand til at udarbejde et testamente og eventuelt en ægtepagt, hvis I bliver gift.

Det er vigtigt, at I får professionelt hjælp til det, da det ikke er muligt at gøre det om, når det bliver aktuelt ved et dødsfald.

I skal naturligvis ikke lade bekymringerne og den lidt bøvlede situation stå i vejen for hverken ægteskab eller familieforøgelse. Der er i hvert fald muligheder for, at dine ønsker kan blive gennemført.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner