Foto: Presse
12. Dec. 2019

Hvornår skal jeg slå græs første gang efter vinteren?Det er ikke alle, der har lige nemt ved at vurdere, hvornår du skal slå græsset for første gang. Det er dog især vejret, der er afgørende for dette, men du kan dog normalt gå i gang med at slå græs i begyndelsen af april. Det er dog vigtigt, at græsset er begyndt at gro, før du begynder at gøre brug af din plæneklipper.

Det begynder dog først at gro, når jordtemperaturen er mellem 7 og 8 grader. Dertil skal det også være 6 til 8 cm. højt. En god tommelfingerregel er, at du kan stille en tændstikæske på højtkant. Hvis græsset når over den, så betyder det, at du kan slå græsset.

Der er dog en anden tommelfingerregel, der siger, at du kan slå græsplænen, når den er grøn. Hvornår den er det, handler igen om vejr og temperatur. Er du i tvivl, så er det en god idé at købe et jordtermometer i et byggemarked. Stik det ned i jorden et sted, hvor der er skygge. Her skal temperaturen være 7-8 grader.

 

Hvor langt må du slå græsset ned?


Det er vigtigt, at du ikke klipper dit græs længere ned end 4 cm. Hvis du gør det, så vil du svække dets rodnet, og det kan resultere i gule pletter. Ikke nok med det, så vil mos og ukrudt også få bedre levevilkår i din plæne. De 4 cm. er svarende til en tændstikæske, der dog står på den smalle side denne gang.

På trods af, at din græsplæne er ødelagt nogle steder, så må du dog godt slå hele plænen første gang. Det er dog en god idé at få de gule pletter til at forsvinde ved at give dem en omgang NPK-gødning. Du skal bruge 3 kilo pr. 100 m2, hvorefter du skal vande moderat. Det vil få din græsplæne til at vokse sig sund igen.

Herefter skal du vente med at slå de ødelagte steder, før græsset igen er mellem 6 og 8 cm. højt. Det gør sig gældende, uanset om du slår dit græs med en Husqvarna Automower eller du har en robotplæneklipper til at klare arbejdet for dig. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at sidstnævnte er det nemmeste for dig.

 

Du bør dog ikke vente for længe med at slå græsset


Det er lidt en balancegang, når du skal slå græsset for første gang efter vinteren. Du bør ikke gøre det for tidligt, men det er dog også vigtigt, at du ikke venter for længe. Hvis du gør det, så vil det blot medføre, at dit græs tager sig knap så pænt ud, fordi det ganske enkelt er blevet for langt og for vildt.

Hvis du gerne vil slå dit græs, men vil være sikker på, at det er rette tid, så skal du blot tage temperaturen og måle græsset. Det er den bedste måde at finde ud af, om det er på tide at tænde græsslåmaskinen, så du kan give din græsplæne en tur, når foråret gør sit indtog.
Del det på